⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenEendenborstfilet met Caraïbische smaken, salsa van watermeloen en kiwi
Delhaize logo
  • Eendenborstfilet met Caraïbische smaken, salsa van watermeloen en kiwi
    A

Eendenborstfilet met Caraïbische smaken, salsa van watermeloen en kiwi

Eendenborstfilet met Caraïbische smaken, salsa van watermeloen en kiwiA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • tabasco
  • 1 kl geraspte gember
  • 2 el gehakte koriander
  • 2 stukken eendenborsten
  • 200 g vruchtvlees van watermeloen (nettogewicht, geschild)
  • 1 limoen, sap en schil
  • 2 kiwi's
  • 1/2 rode ui
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • tabasco
  • 1 kl geraspte gember
  • 2 el gehakte koriander
  • 2 stukken eendenborsten
  • 200 g vruchtvlees van watermeloen (nettogewicht, geschild)
  • 1 limoen, sap en schil
  • 2 kiwi's
  • 1/2 rode ui

Begin met koken

: 30 min.
1
Meng de geraspte schil en het sap van de limoen(en), de olijfolie, de sojasaus, de gember, de tabasco en de koriander.
2
Maak kruisvormige inkepingen in het vet van de eendenfilets. Dompel het vlees in de marinade. Zet opzij.
3
Snij het vruchtvlees van de watermeloen en van de kiwi’s in heel kleine blokjes. Voeg de heel fijn gesnipperde ui toe, 1 eetlepel koriander, peper en zout. Meng goed.
4
Laat de eendenfilets goed uitlekken en leg ze op de velkant in een antikleefpan. Bak ze ongeveer 5 min. aan elke kant (afhankelijk van de dikte), verwijder tussendoor het braadvet. De filets moeten rosé zijn en niet saignant. Kruid op het einde met peper en zout.
5
Laat de eendenborstfilets 1 min. rusten, snij ze dan in plakken. Serveer meteen met de salsa en met taboulé.
1
Meng de geraspte schil en het sap van de limoen(en), de olijfolie, de sojasaus, de gember, de tabasco en de koriander.
2
Maak kruisvormige inkepingen in het vet van de eendenfilets. Dompel het vlees in de marinade. Zet opzij.
3
Snij het vruchtvlees van de watermeloen en van de kiwi’s in heel kleine blokjes. Voeg de heel fijn gesnipperde ui toe, 1 eetlepel koriander, peper en zout. Meng goed.
4
Laat de eendenfilets goed uitlekken en leg ze op de velkant in een antikleefpan. Bak ze ongeveer 5 min. aan elke kant (afhankelijk van de dikte), verwijder tussendoor het braadvet. De filets moeten rosé zijn en niet saignant. Kruid op het einde met peper en zout.
5
Laat de eendenborstfilets 1 min. rusten, snij ze dan in plakken. Serveer meteen met de salsa en met taboulé.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 549; energie (kCal): 131; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 2,1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 17; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 692,47
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 549; energie (kCal): 131; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 2,1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 17; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 692,47
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Watermeloen
200 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Tabasco | Groene peper
Tabasco Tabasco | Groene peper
6 cl
3
79
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2
    95
    Borst| Eend
    Delhaize Borst| Eend
    +/- 350 gr
    +/-€
    11
    55
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59
    Kiwi | Gold
    Zespri Kiwi | Gold
    750 gr
    4
    99
    Rode uien | Netje
    Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
    1
    99

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    +/-€31,90