1
Snij de eendenborsten op de velkant kruisgewijs in. Leg ze, met de velkant naar onder, in een pan met antiaanbaklaag. Begin te bakken op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Laat bakken aan beide kanten, verwijder gaandeweg het gesmolten vet. De baktijd hangt af van de dikte van de eendenborsten: het vlees moet binnenin roze (rosé) zijn, maar niet meer rauw (saignant).
2
Snij de ontpitte perziken ondertussen in plakjes.
3
Kruid de gebakken eendenborsten met peper en zout en smeer de velkant in met een beetje honing, draai ze 1 min. om en leg ze dan op een snijplank.
4
Giet het vet uit de pan weg, maar maak de pan niet schoon. Bak er de plakjes perzik in gedurende 1 min. op hoog vuur. Neem ze er uit en hou ze warm.
5
Doe 6 eetlepels honing, het vierkruidenpoeder en de azijn in de pan. Verwarm 1 min., neem van het vuur.
6
Versnijd het vlees in sneetjes. Serveer meteen met de perziken en de saus. Werk af met rucola of kervel. Geef er minirösti of basmatirijst bij.
1
Snij de eendenborsten op de velkant kruisgewijs in. Leg ze, met de velkant naar onder, in een pan met antiaanbaklaag. Begin te bakken op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Laat bakken aan beide kanten, verwijder gaandeweg het gesmolten vet. De baktijd hangt af van de dikte van de eendenborsten: het vlees moet binnenin roze (rosé) zijn, maar niet meer rauw (saignant).
2
Snij de ontpitte perziken ondertussen in plakjes.
3
Kruid de gebakken eendenborsten met peper en zout en smeer de velkant in met een beetje honing, draai ze 1 min. om en leg ze dan op een snijplank.
4
Giet het vet uit de pan weg, maar maak de pan niet schoon. Bak er de plakjes perzik in gedurende 1 min. op hoog vuur. Neem ze er uit en hou ze warm.
5
Doe 6 eetlepels honing, het vierkruidenpoeder en de azijn in de pan. Verwarm 1 min., neem van het vuur.
6
Versnijd het vlees in sneetjes. Serveer meteen met de perziken en de saus. Werk af met rucola of kervel. Geef er minirösti of basmatirijst bij.