1
Doe eerst de melk, dan de eieren en de verkruimelde gist in een smalle slakom. Laat de boter net smelten (maximum 30 à 40°C) en voeg ze samen met de bloem toe. Mix alles tot een glad deeg en dek de kom af met een keukendoek. Laat 1 u à 1u.30 u op kamertemperatuur rusten.
2
Warm je wafelijzer op (stand 7 van een graadverdeling tot 8) en klop het deeg lichtjes op. Bak je wafels zoals gewoonlijk, zonder het wafelijzer te beboteren (reken 2 à 3 min per bakbeurt).
3
Werk de wafels af met vers fruit, bestuif ze met bloemsuiker en dien ze warm op.
1
Doe eerst de melk, dan de eieren en de verkruimelde gist in een smalle slakom. Laat de boter net smelten (maximum 30 à 40°C) en voeg ze samen met de bloem toe. Mix alles tot een glad deeg en dek de kom af met een keukendoek. Laat 1 u à 1u.30 u op kamertemperatuur rusten.
2
Warm je wafelijzer op (stand 7 van een graadverdeling tot 8) en klop het deeg lichtjes op. Bak je wafels zoals gewoonlijk, zonder het wafelijzer te beboteren (reken 2 à 3 min per bakbeurt).
3
Werk de wafels af met vers fruit, bestuif ze met bloemsuiker en dien ze warm op.