Hak de koriander- en platte peterselieblaadjes fijn. Pers de knoflookteentjes en meng met ½ kl zout en het sap van de citroen. Voeg de kruiden, de saffraan, de komijn, de zachte paprika, de sterke paprika, de olijfolie en 15 cl koud water toe. Meng tot een gladde saus.
2
Was en droog de dorades (binnen- en buitenkant). Bestrijk de binnenkant met ¾ van de gladde saus (chermoula). Maak kleine insnijdingen in het vel en bestrijk ze met de rest van de chermoula. Leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat en laat 15 min marineren.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de ovenplaat met aluminiumfolie en laat minstens 25 min bakken. Serveer warm met gestoomde aardappelen en een salade met tomaten, zoete ui en kruiden.
1
Hak de koriander- en platte peterselieblaadjes fijn. Pers de knoflookteentjes en meng met ½ kl zout en het sap van de citroen. Voeg de kruiden, de saffraan, de komijn, de zachte paprika, de sterke paprika, de olijfolie en 15 cl koud water toe. Meng tot een gladde saus.
2
Was en droog de dorades (binnen- en buitenkant). Bestrijk de binnenkant met ¾ van de gladde saus (chermoula). Maak kleine insnijdingen in het vel en bestrijk ze met de rest van de chermoula. Leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat en laat 15 min marineren.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de ovenplaat met aluminiumfolie en laat minstens 25 min bakken. Serveer warm met gestoomde aardappelen en een salade met tomaten, zoete ui en kruiden.