⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenDorade met chermoula
Delhaize logo

Dorade met chermoula

Dorade met chermoula
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 el paprikapoeder (zacht)
  • 2 dorades
  • 1 citroen
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 1 dosis saffraan
  • 1 el komijnpoeder
  • 1/2 kl sterk paprikapoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 e.l. olijfolie
  • 2 el paprikapoeder (zacht)
  • 2 dorades
  • 1 citroen
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 1 dosis saffraan
  • 1 el komijnpoeder
  • 1/2 kl sterk paprikapoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 40 min
1
Hak de koriander- en platte peterselieblaadjes fijn. Pers de knoflookteentjes en meng met ½ kl zout en het sap van de citroen. Voeg de kruiden, de saffraan, de komijn, de zachte paprika, de sterke paprika, de olijfolie en 15 cl koud water toe. Meng tot een gladde saus.
2
Was en droog de dorades (binnen- en buitenkant). Bestrijk de binnenkant met ¾ van de gladde saus (chermoula). Maak kleine insnijdingen in het vel en bestrijk ze met de rest van de chermoula. Leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat en laat 15 min marineren.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de ovenplaat met aluminiumfolie en laat minstens 25 min bakken. Serveer warm met gestoomde aardappelen en een salade met tomaten, zoete ui en kruiden.
1
Hak de koriander- en platte peterselieblaadjes fijn. Pers de knoflookteentjes en meng met ½ kl zout en het sap van de citroen. Voeg de kruiden, de saffraan, de komijn, de zachte paprika, de sterke paprika, de olijfolie en 15 cl koud water toe. Meng tot een gladde saus.
2
Was en droog de dorades (binnen- en buitenkant). Bestrijk de binnenkant met ¾ van de gladde saus (chermoula). Maak kleine insnijdingen in het vel en bestrijk ze met de rest van de chermoula. Leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat en laat 15 min marineren.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de ovenplaat met aluminiumfolie en laat minstens 25 min bakken. Serveer warm met gestoomde aardappelen en een salade met tomaten, zoete ui en kruiden.
Nutritionele informatie
Energie: 200 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
3
29
Goudbrasem
Delhaize Goudbrasem
+/- 415 gr
+/-€
8
30
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Kruiden | Saffraan | Poeder
Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
0,5 gr
8
99
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75

Reeds in je keuken

Verse look
Delhaize Verse look
2 × 140 gr
2
29
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
+/-€27,46