1
Snijd de appelen in kwarten, zonder ze te schillen. Snijd ze in kleine stukjes en stoof ze met de blauwe bosbessen 15 min. in een klontje boter op een zacht vuurtje zonder deksel.
2
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng met de keukenrobot of met je vingertoppen de bloem, de suiker, de gezouten boter, de citroenzeste en de havervlokken tot je een soort zand krijgt. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel erover. Laat 10 min. bakken in de oven.
3
Vul kleine vuurvaste potjes of één grote ovenschaal met de compote. Verdeel de crumble erover in een dikke laag. Bak ± 20 min. in de oven.
1
Snijd de appelen in kwarten, zonder ze te schillen. Snijd ze in kleine stukjes en stoof ze met de blauwe bosbessen 15 min. in een klontje boter op een zacht vuurtje zonder deksel.
2
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng met de keukenrobot of met je vingertoppen de bloem, de suiker, de gezouten boter, de citroenzeste en de havervlokken tot je een soort zand krijgt. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel erover. Laat 10 min. bakken in de oven.
3
Vul kleine vuurvaste potjes of één grote ovenschaal met de compote. Verdeel de crumble erover in een dikke laag. Bak ± 20 min. in de oven.