⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCrostini met sardines en gekonfijte tomaten
Delhaize logo
  • Crostini met sardines en gekonfijte tomaten
    B

Crostini met sardines en gekonfijte tomaten

Crostini met sardines en gekonfijte tomatenB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 3 citroenen
  • 2 el gehakte koriander
  • 300 g sardinefilets (50 g per filet)
  • 4 kwartjes in olie gemarineerde tomaten
  • 10 cl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 sneden boerenbrood
  • 3 citroenen
  • 2 el gehakte koriander
  • 300 g sardinefilets (50 g per filet)
  • 4 kwartjes in olie gemarineerde tomaten
  • 10 cl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 sneden boerenbrood

Begin met koken

: 25 min. + 36 uur marineren
1
Spoel de sardinefilets onder koud stromend water, dep ze droog, snij ze langs de rugzijde in 2 , en verwijder de vin.
2
Pers het sap uit de citroenen : je hebt minstens 15 cl nodig. Giet er wat van in een schaal met platte bodem (in glas of in porselein). Leg er een laag sardinefilets in, leg ze goed plat en niet te dicht tegen mekaar. Kruid met zout, voeg citroensap toe en herhaal zoveel keer als nodig. Bedek volledig met citroensap. Dek af en zet minstens 24 uur in de koelkast.
3
Laat de filets voorzichtig uitlekken en gooi het sap weg. Giet wat olie in een schaal, leg er een eerste laag sardines in, bestrooi met koriander en plakjes knoflook, voeg wat olie toe en herhaal tot alle ingrediënten op zijn (de sardines moeten volledig bedekt zijn). Dek af en zet minstens 12 uur in de koelkast.
4
Snij de sneden brood, net voor het serveren, in 4 en gril ze. Beleg elke crostini met een uitgelekte sardinefilet en met uitgelekte en gehakte tomaten.
5
Serveer bij het aperitief.
1
Spoel de sardinefilets onder koud stromend water, dep ze droog, snij ze langs de rugzijde in 2 , en verwijder de vin.
2
Pers het sap uit de citroenen : je hebt minstens 15 cl nodig. Giet er wat van in een schaal met platte bodem (in glas of in porselein). Leg er een laag sardinefilets in, leg ze goed plat en niet te dicht tegen mekaar. Kruid met zout, voeg citroensap toe en herhaal zoveel keer als nodig. Bedek volledig met citroensap. Dek af en zet minstens 24 uur in de koelkast.
3
Laat de filets voorzichtig uitlekken en gooi het sap weg. Giet wat olie in een schaal, leg er een eerste laag sardines in, bestrooi met koriander en plakjes knoflook, voeg wat olie toe en herhaal tot alle ingrediënten op zijn (de sardines moeten volledig bedekt zijn). Dek af en zet minstens 12 uur in de koelkast.
4
Snij de sneden brood, net voor het serveren, in 4 en gril ze. Beleg elke crostini met een uitgelekte sardinefilet en met uitgelekte en gehakte tomaten.
5
Serveer bij het aperitief.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1027; energie (kCal): 247; vetten (g): 19,3; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 481,16
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1027; energie (kCal): 247; vetten (g): 19,3; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 481,16
Italiaans
Lactose vrij
Overig
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

La Lorraine Boerenbrood | Wit
800 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Sardienen | Olijfolie
Cocagne Sardienen | Olijfolie
3 × 125 gr
2
65
Gedroogde Tomaten | Met Basilicum
Delhaize Gedroogde Tomaten | Met Basilicum
90 gr
2
69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Totaal:
    €12,88