⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCrostini met prosciutto, mozzarella en gedroogde tomaten
Delhaize logo
  • Crostini met prosciutto, mozzarella en gedroogde tomaten
    D

Crostini met prosciutto, mozzarella en gedroogde tomaten

Crostini met prosciutto, mozzarella en gedroogde tomatenD
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 8 sneden prosciutto crudo Delhaize
  • 1 ciabatta
  • 2 bollen mozzarella di bufala Delhaize
  • 60 g halfgedroogde tomaten in olie Delhaize, uitgelekt (gamma Anti Pasti)
  • 1 el olijfolie
  • 1 zakje gewassen rucola Delhaize
  • Peper
  • 8 sneden prosciutto crudo Delhaize
  • 1 ciabatta
  • 2 bollen mozzarella di bufala Delhaize
  • 60 g halfgedroogde tomaten in olie Delhaize, uitgelekt (gamma Anti Pasti)
  • 1 el olijfolie
  • 1 zakje gewassen rucola Delhaize
  • Peper

Begin met koken

: 20 min. + 5 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Snij 16 schuine plakjes van het ciabattabrood. Smeer ze met een keukenkwastje heel lichtjes in met olijfolie. Laat ze 10 min. in de oven roosteren op het met bakpapier beklede ovenrooster.
3
Snij ondertussen de mozzarella in schijfjes, hak de uitgelekte tomaten grof en snij de sneden ham in twee.
4
Beleg elke crostini met een halve snede ham, bedek met mozzarella en bestrooi met tomaten. Kruid met peper en bak in 5 min. goudbruin in de oven.
5
Bestrooi met rucola en serveer warm als voorgerecht of als aperitiefhapje.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Snij 16 schuine plakjes van het ciabattabrood. Smeer ze met een keukenkwastje heel lichtjes in met olijfolie. Laat ze 10 min. in de oven roosteren op het met bakpapier beklede ovenrooster.
3
Snij ondertussen de mozzarella in schijfjes, hak de uitgelekte tomaten grof en snij de sneden ham in twee.
4
Beleg elke crostini met een halve snede ham, bedek met mozzarella en bestrooi met tomaten. Kruid met peper en bak in 5 min. goudbruin in de oven.
5
Bestrooi met rucola en serveer warm als voorgerecht of als aperitiefhapje.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1062; energie (kCal): 255; vetten (g): 16,7; verzadigde vetten (g): 7; koolhydraten (g): 13,6; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 12,8; zout (g): 1,9. Energie (kcal/portie): 361,33
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1062; energie (kCal): 255; vetten (g): 16,7; verzadigde vetten (g): 7; koolhydraten (g): 13,6; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 12,8; zout (g): 1,9. Energie (kcal/portie): 361,33
Barbecue
Overig
Zomer
Hapjes