⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCrema Catalana
Delhaize logo
C

Crema Catalana

Crema CatalanaC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 5 dl volle melk
  • 90 g kristalsuiker
  • 4 afgestreken el fijne suiker
  • 4 eierdooiers
  • 30 g maïszetmeel
  • 1 bio citroen
  • 1 stokje kaneel
  • 5 dl volle melk
  • 90 g kristalsuiker
  • 4 afgestreken el fijne suiker
  • 4 eierdooiers
  • 30 g maïszetmeel
  • 1 bio citroen
  • 1 stokje kaneel

Begin met koken

: 25 min. + 4 u rusttijd
1
Snijd 2 reepjes uit de citroenschil met een dunschiller. Doe ze in een steelpan en voeg er de melk, het kaneelstokje en 45 g van de suiker aan toe. Breng het zachtjes aan de kook. Verwijder de pan van het vuur en dek ze af. Laat 10 min. trekken. Verwijder het kaneelstokje en de citroenschil.
2
Klop de eidooiers en 45 g van de suiker tot een stevige romige witte massa. Voeg er het maïszetmeel aan toe en roer tot je een homogene massa hebt. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe terwijl je roert. Giet dit mengsel in de steelpan en verwarm het zo’n 5 min. op een zacht vuurtje. Blijf roeren totdat de crème voldoende gebonden is. Verdeel de crème in 4 crème brûlée-potjes en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
3
Strooi op elk potje een afgestreken el suiker voor het opdienen en karamelliseer de suiker met een keukenbrander of gewoon in de oven onder de gril.
1
Snijd 2 reepjes uit de citroenschil met een dunschiller. Doe ze in een steelpan en voeg er de melk, het kaneelstokje en 45 g van de suiker aan toe. Breng het zachtjes aan de kook. Verwijder de pan van het vuur en dek ze af. Laat 10 min. trekken. Verwijder het kaneelstokje en de citroenschil.
2
Klop de eidooiers en 45 g van de suiker tot een stevige romige witte massa. Voeg er het maïszetmeel aan toe en roer tot je een homogene massa hebt. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe terwijl je roert. Giet dit mengsel in de steelpan en verwarm het zo’n 5 min. op een zacht vuurtje. Blijf roeren totdat de crème voldoende gebonden is. Verdeel de crème in 4 crème brûlée-potjes en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
3
Strooi op elk potje een afgestreken el suiker voor het opdienen en karamelliseer de suiker met een keukenbrander of gewoon in de oven onder de gril.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 627; energie (kCal): 150; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 23,6; suikers (g): 19,9; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 304,5
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 627; energie (kCal): 150; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 23,6; suikers (g): 19,9; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 304,5
Spaans
Vegetarisch
Moederdag
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
Bio
    2
    05
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49

    Reeds in je keuken

    Zetmeel | Aardappelen
    Soubry Zetmeel | Aardappelen
    200 gr
    1
    65
    Totaal:
    €10,21