⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCouscoussalade met gegrilde groenten
Delhaize logo
  • Couscoussalade met gegrilde groenten

Couscoussalade met gegrilde groenten

door Loïc Van Impe
Couscoussalade met gegrilde groenten
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 aubergine
  • 1 venkel
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 kleine groene paprika
  • 250 g troskerstomaten
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 4 takjes munt
  • 5 takjes tijm
  • 150 g feta
  • 500 g parelcouscous
  • 2 el honing
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 aubergine
  • 1 venkel
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 kleine groene paprika
  • 250 g troskerstomaten
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 4 takjes munt
  • 5 takjes tijm
  • 150 g feta
  • 500 g parelcouscous
  • 2 el honing
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking.
2
Snijd de aubergine in 2 en maak enkele insnijdingen in het vruchtvlees. Snijd de venkel in plakjes. Gril alle groenten op de barbecue, samen met de gehalveerde sinaasappel en citroen. Draai de groenten na enkele minuten om en smeer ze in met olijfolie. Kruid met peper en zout.
3
Pers intussen de gegrilde sinaasappel en citroen boven een kleine steelpan uit. Voeg de honing toe, 2 el olijfolie, de geriste tijm, zout en peper. Warm zachtjes op tot de honing gesmolten is en haal de pan van het vuur.
4
Haal de groenten van de barbecue. Houd de tomatentrossen apart en snijd de andere groenten grof. Meng ze met de gekookte couscous en de vinaigrette.
5
Dresseer op een dienschotel, voeg de tomaten toe, de verkruimelde feta en werk af met munt. Dien lauw op.
1
Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking.
2
Snijd de aubergine in 2 en maak enkele insnijdingen in het vruchtvlees. Snijd de venkel in plakjes. Gril alle groenten op de barbecue, samen met de gehalveerde sinaasappel en citroen. Draai de groenten na enkele minuten om en smeer ze in met olijfolie. Kruid met peper en zout.
3
Pers intussen de gegrilde sinaasappel en citroen boven een kleine steelpan uit. Voeg de honing toe, 2 el olijfolie, de geriste tijm, zout en peper. Warm zachtjes op tot de honing gesmolten is en haal de pan van het vuur.
4
Haal de groenten van de barbecue. Houd de tomatentrossen apart en snijd de andere groenten grof. Meng ze met de gekookte couscous en de vinaigrette.
5
Dresseer op een dienschotel, voeg de tomaten toe, de verkruimelde feta en werk af met munt. Dien lauw op.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Lunch

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Groene peper
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
25
Venkel
Delhaize Venkel
500 gr
1
79
Paprika | Snack
Delhaize Paprika | Snack
175 gr
3 voor €5
2
49
Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr
3 voor €5
1
99
Eetsinaas | 4ST
Delhaize Eetsinaas | 4ST
1 kg
3
09
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Munt | Bussel | Verpakt
Delhaize Munt | Bussel | Verpakt
150 gr
3
49
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Feta | Zonder lactose
Dilea Feta | Zonder lactose
150 gr
2de tegen -50%
5
09
Couscous | Snelkokend
Delhaize Couscous | Snelkokend
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€24,75