Recept zoekresultatenCourgettes gevuld met vlees en rijst, met geroosterde tomatensaus
Delhaize logo
  • Courgettes gevuld met vlees en rijst, met geroosterde tomatensaus

Courgettes gevuld met vlees en rijst, met geroosterde tomatensaus

Courgettes gevuld met vlees en rijst, met geroosterde tomatensaus
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g Bio varkensgehakt
  • 1 ei bio
  • 4 bio courgettes
  • 1,5 kg biotrostomaten
  • 4 biosjalotten
  • 300 g basmatirijst Bio
  • 1 bol biomozzarella
  • 4 teentjes bioknoflook
  • 8 el bio olijfolie
  • 6 takjes biotijm in pot
  • 1/2 bussel verse bio oregano in pot
  • peper
  • 600 g Bio varkensgehakt
  • 1 ei bio
  • 4 bio courgettes
  • 1,5 kg biotrostomaten
  • 4 biosjalotten
  • 300 g basmatirijst Bio
  • 1 bol biomozzarella
  • 4 teentjes bioknoflook
  • 8 el bio olijfolie
  • 6 takjes biotijm in pot
  • 1/2 bussel verse bio oregano in pot
  • peper

Begin met koken

: 50 min.
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en spoel daarna af in koud water.
2
Terwijl de rijst kookt, hou je 1 grote tomaat apart en pel je de sjalotten. Snij de sjalotten en de rest van de tomaten in vier en doe ze in een grote ovenschaal. Voeg de volledige teentjes knoflook (ongepeld), 4 takjes tijm, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout toe. Mix en rooster 30 minuten in de oven (onderste deel).
3
Snij de courgettes horizontaal in tweeën, hol ze uit met een parisienneboor en breng op smaak. Meng het gehakt met 200 g gekookte rijst, het ei, peper en zout. Verdeel deze vulling over de courgettes en leg ze in een grote ovenschaal. Verwijder de zaadjes van de tomaat die je apart hebt gelegd en snij ze in kleine blokjes. Voeg de in blokjes gesneden mozzarella toe, meng en verdeel over de courgettes. Doe er 2 el olijfolie en de overgebleven tijmblaadjes over. Bak 25 min. in de oven (bovenste deel).
4
Wanneer je de schaal tomaten uit de oven haalt, giet je de volledige inhoud in een vergiet met een fijn rooster dat je op een kleine steelpan zet. Plet goed om er zoveel mogelijk saus uit te halen. Kruid bij en houd warm.
5
Kook de resterende rijst op hoog vuur in een grote koekenpan met 2 el olijfolie. Voeg de gehakte oregano en peper en zout toe. Serveer met de courgettes en tomatensaus.
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en spoel daarna af in koud water.
2
Terwijl de rijst kookt, hou je 1 grote tomaat apart en pel je de sjalotten. Snij de sjalotten en de rest van de tomaten in vier en doe ze in een grote ovenschaal. Voeg de volledige teentjes knoflook (ongepeld), 4 takjes tijm, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout toe. Mix en rooster 30 minuten in de oven (onderste deel).
3
Snij de courgettes horizontaal in tweeën, hol ze uit met een parisienneboor en breng op smaak. Meng het gehakt met 200 g gekookte rijst, het ei, peper en zout. Verdeel deze vulling over de courgettes en leg ze in een grote ovenschaal. Verwijder de zaadjes van de tomaat die je apart hebt gelegd en snij ze in kleine blokjes. Voeg de in blokjes gesneden mozzarella toe, meng en verdeel over de courgettes. Doe er 2 el olijfolie en de overgebleven tijmblaadjes over. Bak 25 min. in de oven (bovenste deel).
4
Wanneer je de schaal tomaten uit de oven haalt, giet je de volledige inhoud in een vergiet met een fijn rooster dat je op een kleine steelpan zet. Plet goed om er zoveel mogelijk saus uit te halen. Kruid bij en houd warm.
5
Kook de resterende rijst op hoog vuur in een grote koekenpan met 2 el olijfolie. Voeg de gehakte oregano en peper en zout toe. Serveer met de courgettes en tomatensaus.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Lente,Zomer
Hoofdgerecht