Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenCôte à l’os, gegrilde groene asperges en rode wijnsaus
Delhaize logo

Côte à l’os, gegrilde groene asperges en rode wijnsaus

Côte à l’os, gegrilde groene asperges en rode wijnsaus
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 dl porto
  • satéstokjes
  • zout
  • 1/2 el boter
  • peper
  • olijfolie
  • 2 dl rundsfond
  • 2 dl rode wijn
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 kg côte à l'os
  • knoflook
  • peterselie
  • tijm
  • laurier
  • 1 rode ui
  • 1 bosje waterkers
  • 800 g groene asperges
  • 2 dl porto
  • satéstokjes
  • zout
  • 1/2 el boter
  • peper
  • olijfolie
  • 2 dl rundsfond
  • 2 dl rode wijn
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 kg côte à l'os
  • knoflook
  • peterselie
  • tijm
  • laurier
  • 1 rode ui

Begin met koken

: 35 min.
1
Haal de côte à l’os een uur op voorhand uit de koelkast en laat de satéstokjes weken in koud water.
2
Snij de rode ui in kleine stukjes en fruit in de olie (de ui moet glazig worden). Voeg de tijm, de laurier, de peterselie en de look toe. Bevochtig met voldoende wijnazijn en laat inkoken.
3
Voeg de rode wijn en de porto toe en laat tot de helft inkoken. Voeg vervolgens de rundsfond toe en laat de saus inkoken.
4
Kruid het vlees met peper en bak in een hete pan met een beetje olie. Voeg een nootje boter toe en laat aan beide zijden kleuren (10 à 15 minuten naargelang de grootte). Laat het vlees 5 minuten rusten (Je kan de côte à l’os ook op de barbecue grillen).
5
Kook de asperges beetgaar in kokend gezouten water en laat ze daarna schrikken in ijswater. Steek de asperges op een satéstokje, doop ze in een beetje olie en gril ze.
6
Kruid de côte à l’os met zout, snij het vlees in plakjes en serveer met de groene asperges, de waterkers en de gezeefde rode wijnsaus.
1
Haal de côte à l’os een uur op voorhand uit de koelkast en laat de satéstokjes weken in koud water.
2
Snij de rode ui in kleine stukjes en fruit in de olie (de ui moet glazig worden). Voeg de tijm, de laurier, de peterselie en de look toe. Bevochtig met voldoende wijnazijn en laat inkoken.
3
Voeg de rode wijn en de porto toe en laat tot de helft inkoken. Voeg vervolgens de rundsfond toe en laat de saus inkoken.
4
Kruid het vlees met peper en bak in een hete pan met een beetje olie. Voeg een nootje boter toe en laat aan beide zijden kleuren (10 à 15 minuten naargelang de grootte). Laat het vlees 5 minuten rusten (Je kan de côte à l’os ook op de barbecue grillen).
5
Kook de asperges beetgaar in kokend gezouten water en laat ze daarna schrikken in ijswater. Steek de asperges op een satéstokje, doop ze in een beetje olie en gril ze.
6
Kruid de côte à l’os met zout, snij het vlees in plakjes en serveer met de groene asperges, de waterkers en de gezeefde rode wijnsaus.
Nutritionele informatie
Energie: 581 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sandeman Ruby | Porto
75 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

FR BORDEAUX HAUT MEDOC CHATEAU SOCIANDO MALLET 2010
37,5 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Geribbelde schotel
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Rode uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Brochettepennen | Bamboe | 18cm
Delhaize Brochettepennen | Bamboe | 18cm
200 st
2
59
Bouillon | Zonder zout | Rund
Knorr Bouillon | Zonder zout | Rund
3 × 72 gr
3+1 gratis
2
89
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr
-10% voor 3
2
15
Tuinkers | Vilt
Delhaize Tuinkers | Vilt
100 gr
1
09
Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
Hak Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
5 × 165 gr
2de tegen -50%
7
09

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€55,65