Delhaize logo
  • Citroentaart
    D

Citroentaart

CitroentaartD
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 citroenen
  • 5 eieren
  • 10 g poedersuiker
  • 1 rol kruimeldeeg, uit het koelvak
  • 150 g suiker
  • 2 dl room
  • 2 citroenen
  • 5 eieren
  • 10 g poedersuiker
  • 1 rol kruimeldeeg, uit het koelvak
  • 150 g suiker
  • 2 dl room

Begin met koken

1
Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm, druk stevig aan en doorprik het deeg enkele keren met een vork.
2
Bak het kruimeldeeg in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 10 minuten.
3
Meng de eieren met de suiker en de room.
4
Voeg de geraspte citroenschil en het sap van 2 citroenen toe.
5
Verdeel de citroencrème over de taartbodem en bak nog 35 minuten verder in een voorverwarmde oven van 175°C.
6
Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker enkele minuten voor het serveren.
1
Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm, druk stevig aan en doorprik het deeg enkele keren met een vork.
2
Bak het kruimeldeeg in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 10 minuten.
3
Meng de eieren met de suiker en de room.
4
Voeg de geraspte citroenschil en het sap van 2 citroenen toe.
5
Verdeel de citroencrème over de taartbodem en bak nog 35 minuten verder in een voorverwarmde oven van 175°C.
6
Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker enkele minuten voor het serveren.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1142; energie (kCal): 274; vetten (g): 16,2; verzadigde vetten (g): 8,1; koolhydraten (g): 26,4; suikers (g): 17,5; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 672,67
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1142; energie (kCal): 274; vetten (g): 16,2; verzadigde vetten (g): 8,1; koolhydraten (g): 26,4; suikers (g): 17,5; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 672,67
Italiaans
Vegetarisch
Pasen,Kids
Brunch
Hoofdgerecht

recipe.details.component.shop.ingredients.for.persons.plural

  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.30f2e996.svg
    1 st
    0,69 €/st
    0
    69
    F2020032400055500000
  • F2024052700136310000
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.5bdc66f8.svg
    250 gr
    3,16 €/kg
    0
    79
    S2016062803657510000
  • Kruimeldeeg | Vers
    nutri-score-bordered-d.external.5bdc66f8.svg
    • little-lione.external.82792960.svg
    230 gr
    3,87 €/kg
    0
    89
    F2012031300134000000
  • Room | Finesse | 20%
    2de tegen -50%
    nutri-score-bordered-d.external.5bdc66f8.svg
    25 cl
    11,16 €/l
    2
    79
    F2015060200141200000
  • Reeds in je keuken
  • Suiker | Vervanger
    300 gr
    14,30 €/kg
    4
    29
    S2021030800523960000