⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCioppino (stoofpotje van vis en zeevruchten)
Delhaize logo
  • Cioppino (stoofpotje van vis en zeevruchten)
    A

Cioppino (stoofpotje van vis en zeevruchten)

Cioppino (stoofpotje van vis en zeevruchten)A
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g zeewolffilet
  • 500 g kokkels
  • 300 g calamaresringen
  • 250 g kerstomaten
  • 1 kl kristalsuiker
  • 1,5 dl witte wijn
  • 4 dl 'Fond van noordzeegarnalen' Fundo
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine venkel
  • 3 rode uien
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes oregano
  • tabasco
  • peper
  • 200 g zeewolffilet
  • 500 g kokkels
  • 300 g calamaresringen
  • 250 g kerstomaten
  • 1 kl kristalsuiker
  • 1,5 dl witte wijn
  • 4 dl 'Fond van noordzeegarnalen' Fundo
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine venkel
  • 3 rode uien
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes oregano

Begin met koken

: 45 min. + 1.30 u weektijd
1
Laat de kokkels gedurende 30 min in gezouten koud water weken. Laat ze uitlekken en herhaal nog 2 keer (1.30 u weektijd in totaal).
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de gehalveerde kerstomaten over een ovenschaal, besprenkel ze met 1 el olijfolie en bestuif ze met de suiker. Werk af met de plukjes van 3 takjes tijm en 3 takjes oregano. Kruid met zout en schuif 30 min in de oven.
3
Snipper de uien en de venkel fijn. Fruit ze samen met de geperste teentjes knoflook op een zacht vuurtje, in een kookpot met 2 el olijfolie. Voeg na 10 min 1 takje tijm en 1 takje oregano toe. Meng 1 min en laat dan nog 10 min op een zacht vuurtje sudderen met de gepelde tomatenblokjes, het tomatenconcentraat, de witte wijn, de garnalenfond en tabasco.
4
Voeg de goed uitgelekte kokkels toe en zet het deksel op de pan. Snijd de zeewolffilet in stukken en voeg ze toe zodra de kokkels open zijn. Zet het deksel op de pan en haal hem van het vuur. Laat 5 min rusten.
5
Schroei intussen de calamaresringen op een heel hoog vuur dicht, in een braadpan met 1 el olijfolie. Voeg de kerstomaten toe en meng 1 min. Schep de calamares bij de kokkels en de vis in de kookpot, breng verder op smaak met peper en zout en dien op. Geef er geroosterde sneetjes brood met knoflook bij.
1
Laat de kokkels gedurende 30 min in gezouten koud water weken. Laat ze uitlekken en herhaal nog 2 keer (1.30 u weektijd in totaal).
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de gehalveerde kerstomaten over een ovenschaal, besprenkel ze met 1 el olijfolie en bestuif ze met de suiker. Werk af met de plukjes van 3 takjes tijm en 3 takjes oregano. Kruid met zout en schuif 30 min in de oven.
3
Snipper de uien en de venkel fijn. Fruit ze samen met de geperste teentjes knoflook op een zacht vuurtje, in een kookpot met 2 el olijfolie. Voeg na 10 min 1 takje tijm en 1 takje oregano toe. Meng 1 min en laat dan nog 10 min op een zacht vuurtje sudderen met de gepelde tomatenblokjes, het tomatenconcentraat, de witte wijn, de garnalenfond en tabasco.
4
Voeg de goed uitgelekte kokkels toe en zet het deksel op de pan. Snijd de zeewolffilet in stukken en voeg ze toe zodra de kokkels open zijn. Zet het deksel op de pan en haal hem van het vuur. Laat 5 min rusten.
5
Schroei intussen de calamaresringen op een heel hoog vuur dicht, in een braadpan met 1 el olijfolie. Voeg de kerstomaten toe en meng 1 min. Schep de calamares bij de kokkels en de vis in de kookpot, breng verder op smaak met peper en zout en dien op. Geef er geroosterde sneetjes brood met knoflook bij.
Nutritionele informatie
A
Energie: 272 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Amerikaans
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winter
Hoofdgerecht