1
Laat de kokkels gedurende 30 min in gezouten koud water weken. Laat ze uitlekken en herhaal nog 2 keer (1.30 u weektijd in totaal).
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de gehalveerde kerstomaten over een ovenschaal, besprenkel ze met 1 el olijfolie en bestuif ze met de suiker. Werk af met de plukjes van 3 takjes tijm en 3 takjes oregano. Kruid met zout en schuif 30 min in de oven.
3
Snipper de uien en de venkel fijn. Fruit ze samen met de geperste teentjes knoflook op een zacht vuurtje, in een kookpot met 2 el olijfolie. Voeg na 10 min 1 takje tijm en 1 takje oregano toe. Meng 1 min en laat dan nog 10 min op een zacht vuurtje sudderen met de gepelde tomatenblokjes, het tomatenconcentraat, de witte wijn, de garnalenfond en tabasco.
4
Voeg de goed uitgelekte kokkels toe en zet het deksel op de pan. Snijd de zeewolffilet in stukken en voeg ze toe zodra de kokkels open zijn. Zet het deksel op de pan en haal hem van het vuur. Laat 5 min rusten.
5
Schroei intussen de calamaresringen op een heel hoog vuur dicht, in een braadpan met 1 el olijfolie. Voeg de kerstomaten toe en meng 1 min. Schep de calamares bij de kokkels en de vis in de kookpot, breng verder op smaak met peper en zout en dien op. Geef er geroosterde sneetjes brood met knoflook bij.
1
Laat de kokkels gedurende 30 min in gezouten koud water weken. Laat ze uitlekken en herhaal nog 2 keer (1.30 u weektijd in totaal).
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de gehalveerde kerstomaten over een ovenschaal, besprenkel ze met 1 el olijfolie en bestuif ze met de suiker. Werk af met de plukjes van 3 takjes tijm en 3 takjes oregano. Kruid met zout en schuif 30 min in de oven.
3
Snipper de uien en de venkel fijn. Fruit ze samen met de geperste teentjes knoflook op een zacht vuurtje, in een kookpot met 2 el olijfolie. Voeg na 10 min 1 takje tijm en 1 takje oregano toe. Meng 1 min en laat dan nog 10 min op een zacht vuurtje sudderen met de gepelde tomatenblokjes, het tomatenconcentraat, de witte wijn, de garnalenfond en tabasco.
4
Voeg de goed uitgelekte kokkels toe en zet het deksel op de pan. Snijd de zeewolffilet in stukken en voeg ze toe zodra de kokkels open zijn. Zet het deksel op de pan en haal hem van het vuur. Laat 5 min rusten.
5
Schroei intussen de calamaresringen op een heel hoog vuur dicht, in een braadpan met 1 el olijfolie. Voeg de kerstomaten toe en meng 1 min. Schep de calamares bij de kokkels en de vis in de kookpot, breng verder op smaak met peper en zout en dien op. Geef er geroosterde sneetjes brood met knoflook bij.