⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenChocoladeworst
Delhaize logo
  • Chocoladeworst
    E

Chocoladeworst

ChocoladeworstE
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 150 g Petit Beurre koekjes
  • 100 g boter
  • 200 g Dessert Callets
  • 2 el bloemsuiker
  • 1 ei
  • 50 g marshmallows
  • 150 g Petit Beurre koekjes
  • 100 g boter
  • 200 g Dessert Callets
  • 2 el bloemsuiker
  • 1 ei
  • 50 g marshmallows

Begin met koken

1
Doe de in stukjes gesneden boter in een steelpan en verwarm op een zacht vuur.
2
Wanneer de boter begint te smelten, voeg je de chocolade toe en laat je alles nog een beetje smelten.
3
Neem de pan van het vuur, laat 1 min rusten en roer met de garde tot een glad mengsel.
4
Doe het in een kom, voeg 50 g bloemsuiker en het ei toe, meng goed en laat afkoelen.
5
Doe de koekjes ondertussen in een diepvrieszakje en sluit het met een knoop.
6
Klop er met een soeplepel op zodat je de koekjes verkruimelt tot kleine kruimels (! niet volledig tot gruis).
7
Knip de marshmallows met de schaar in kleine stukjes of trek er met de vingers kleine stukjes af.
8
Doe de koekjes en de marshmallows bij in de kom en meng goed met een soepele spatel.
9
Knip 2 rechthoeken van bakpapier.
10
Verdeel de bereiding in 2 en leg elke helft op een stuk papier.
11
Maak er lange worsten van die je oprolt in het papier: zorg dat het papier er goed rond zit en sluit de kanten al draaiend.
12
Leg de worsten minstens 2 u in de koelkast zodat ze hard worden.
13
Neem de worsten 30 min op voorhand uit de koelkast.
14
Rol ze dan in de resterende bloemsuiker en snijd ze met een broodmes in plakjes.
1
Doe de in stukjes gesneden boter in een steelpan en verwarm op een zacht vuur.
2
Wanneer de boter begint te smelten, voeg je de chocolade toe en laat je alles nog een beetje smelten.
3
Neem de pan van het vuur, laat 1 min rusten en roer met de garde tot een glad mengsel.
4
Doe het in een kom, voeg 50 g bloemsuiker en het ei toe, meng goed en laat afkoelen.
5
Doe de koekjes ondertussen in een diepvrieszakje en sluit het met een knoop.
6
Klop er met een soeplepel op zodat je de koekjes verkruimelt tot kleine kruimels (! niet volledig tot gruis).
7
Knip de marshmallows met de schaar in kleine stukjes of trek er met de vingers kleine stukjes af.
8
Doe de koekjes en de marshmallows bij in de kom en meng goed met een soepele spatel.
9
Knip 2 rechthoeken van bakpapier.
10
Verdeel de bereiding in 2 en leg elke helft op een stuk papier.
11
Maak er lange worsten van die je oprolt in het papier: zorg dat het papier er goed rond zit en sluit de kanten al draaiend.
12
Leg de worsten minstens 2 u in de koelkast zodat ze hard worden.
13
Neem de worsten 30 min op voorhand uit de koelkast.
14
Rol ze dan in de resterende bloemsuiker en snijd ze met een broodmes in plakjes.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2026; energie (kCal): 486; vetten (g): 29,4; verzadigde vetten (g): 18,6; koolhydraten (g): 48,8; suikers (g): 32,9; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 697,41
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2026; energie (kCal): 486; vetten (g): 29,4; verzadigde vetten (g): 18,6; koolhydraten (g): 48,8; suikers (g): 32,9; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 697,41
Italiaans
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Petit Beurre | Bio
Delhaize Petit Beurre | Bio
150 gr
Bio
    1
    75
    Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
    Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
    2 × 180 gr
    Bio
      6
      75
      Bloemsuiker
      Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
      250 gr
      0
      79
      Eieren | Bruine | Medium
      Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      69
      Chamallow |Chocolade
      Haribo Chamallow |Chocolade
      160 gr
      3
      09

      Reeds in je keuken

      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39
      Totaal:
      €20,82