Recept zoekresultatenChocoladetaartjes met pistachenoten
Delhaize logo
  • Chocoladetaartjes met pistachenoten
    E

Chocoladetaartjes met pistachenoten

Chocoladetaartjes met pistachenotenE
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 2 eigelen
  • 1 heel ei
  • 100 g pure chocolade
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 60 g boter
  • 60 g gepelde, ongezouten pistachenoten
  • 4 kleine taartbodems van zanddeeg
  • 10 cl verse room
  • 2 eigelen
  • 1 heel ei
  • 100 g pure chocolade
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 60 g boter
  • 60 g gepelde, ongezouten pistachenoten
  • 4 kleine taartbodems van zanddeeg
  • 10 cl verse room

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de room, de gehakte chocolade, de in stukjes gesneden boter en 1 eetlepel suiker in een steelpan. Verwarm zachtjes tot een glad mengsel.
3
Neem van het vuur en meng er het ei en de eigelen goed onder. Giet in een schenkbeker.
4
Leg de taartbodems op de met bakpapier beklede ovenplaat. Vul ze met de chocoladebereiding en zet ze 8 à 10 minuten in de oven.
5
Hak ondertussen de pistachenoten grof, meng ze met 1 eetlepel suiker en laat ze karamelliseren in een antikleefpan.
6
Laat de taartjes afkoelen, bestrooi ze dan met de pistachenoten. Serveer op kamertemperatuur.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de room, de gehakte chocolade, de in stukjes gesneden boter en 1 eetlepel suiker in een steelpan. Verwarm zachtjes tot een glad mengsel.
3
Neem van het vuur en meng er het ei en de eigelen goed onder. Giet in een schenkbeker.
4
Leg de taartbodems op de met bakpapier beklede ovenplaat. Vul ze met de chocoladebereiding en zet ze 8 à 10 minuten in de oven.
5
Hak ondertussen de pistachenoten grof, meng ze met 1 eetlepel suiker en laat ze karamelliseren in een antikleefpan.
6
Laat de taartjes afkoelen, bestrooi ze dan met de pistachenoten. Serveer op kamertemperatuur.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1704; energie (kCal): 409; vetten (g): 28,3; verzadigde vetten (g): 14,3; koolhydraten (g): 32; suikers (g): 6,9; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 460,12
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1704; energie (kCal): 409; vetten (g): 28,3; verzadigde vetten (g): 14,3; koolhydraten (g): 32; suikers (g): 6,9; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 460,12
Vegetarisch
Overig
Dessert

Deze recepten kan je ook leuk vinden