Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenChocoladetaart met zoute ganache en karamel
Delhaize logo
E

Chocoladetaart met zoute ganache en karamel

Chocoladetaart met zoute ganache en karamelE
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/2 rol taartdeeg zonder gluten, kant-en-klaar
  • 40 g gezouten pindanoten
  • 150 g pure chocolade
  • 1 dl room (voor de ganache)
  • 2,5 cl room (voor de karamel)
  • 37,5 g gezouten boter (voor de ganache)
  • 40 g gezouten boter (voor de karamel)
  • 50 g kristalsuiker
  • 1/2 mespunt grof zeezout
  • 1/2 rol taartdeeg zonder gluten, kant-en-klaar
  • 40 g gezouten pindanoten
  • 150 g pure chocolade
  • 1 dl room (voor de ganache)
  • 2,5 cl room (voor de karamel)
  • 37,5 g gezouten boter (voor de ganache)
  • 40 g gezouten boter (voor de karamel)
  • 50 g kristalsuiker
  • 1/2 mespunt grof zeezout

Begin met koken

: 1 u + 30 min afkoeltijd
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Bedek een taartvorm met het kant-en-klare taartdeeg en bak blind volgens de instructies op de verpakking. Laat volledig afkoelen op een rooster.
3
Bereid de ganache: hak de chocolade grof. Zet een steelpannetje op het vuur en warm de room op. Neem het pannetje van het vuur en voeg de chocoladestukjes toe. Klop goed zodat de chocolade smelt. Voeg vervolgens de blokjes gezouten boter erbij.
4
Bestrijk de taartbodem met de zelfgemaakte ganache, bestrooi met de pindanoten en laat ± 30 min afkoelen.
5
Bereid de karamel. Laat de suiker smelten in een pannetje op een zacht vuur. Let op! Roer niet in het pannetje en laat de suiker rustig karamelliseren. Haal het pannetje van het vuur als de suiker gekaramelliseerd is en voeg de boter en het zeezout toe. Meng voorzichtig. Giet de room erbij, zet het pannetje opnieuw op het vuur en breng al roerend aan de kook. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
6
Giet de karamel over de chocoladetaart en laat nog minstens 30 min afkoelen en opstijven in de koelkast. Om duimen en vingers bij af te likken!
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Bedek een taartvorm met het kant-en-klare taartdeeg en bak blind volgens de instructies op de verpakking. Laat volledig afkoelen op een rooster.
3
Bereid de ganache: hak de chocolade grof. Zet een steelpannetje op het vuur en warm de room op. Neem het pannetje van het vuur en voeg de chocoladestukjes toe. Klop goed zodat de chocolade smelt. Voeg vervolgens de blokjes gezouten boter erbij.
4
Bestrijk de taartbodem met de zelfgemaakte ganache, bestrooi met de pindanoten en laat ± 30 min afkoelen.
5
Bereid de karamel. Laat de suiker smelten in een pannetje op een zacht vuur. Let op! Roer niet in het pannetje en laat de suiker rustig karamelliseren. Haal het pannetje van het vuur als de suiker gekaramelliseerd is en voeg de boter en het zeezout toe. Meng voorzichtig. Giet de room erbij, zet het pannetje opnieuw op het vuur en breng al roerend aan de kook. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
6
Giet de karamel over de chocoladetaart en laat nog minstens 30 min afkoelen en opstijven in de koelkast. Om duimen en vingers bij af te likken!
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2044; energie (kCal): 493; vetten (g): 38,7; verzadigde vetten (g): 21,7; koolhydraten (g): 30,6; suikers (g): 23,5; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 689,21
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2044; energie (kCal): 493; vetten (g): 38,7; verzadigde vetten (g): 21,7; koolhydraten (g): 30,6; suikers (g): 23,5; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 689,21
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zanddeeg
1/2 rol

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pindanootjes | Grill-Zout
Delhaize Pindanootjes | Grill-Zout
100 gr
0
78
Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
180 gr
Bio
    6
    65
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Zeezout | Grof | Grijs
    Delhaize Zeezout | Grof | Grijs
    1 kg
    1
    99

    Reeds in je keuken

    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Totaal:
    €12,96

    Deze recepten kan je ook leuk vinden