Tot en met 20 november, geniet van een korting tot ā‚¬15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenChocoladerijstpap
Delhaize logo
  • Chocoladerijstpap
    C

Chocoladerijstpap

door Gema Gomez
ChocoladerijstpapC
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
8 porties
  • 150 g risottorijst
  • 1 l volle melk
  • 100 g pure chocolade
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • zout
  • 150 g risottorijst
  • 1 l volle melk
  • 100 g pure chocolade
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • zout

Begin met koken

: 10 min. + 30 min. kooktijd (+ 1 u rijstijd en afkoeltijd)
1
Doe de melk, het zout en de rijst in een stoofpan met dikke bodem (idealiter in geƫmailleerd gietijzer). Breng zachtjes aan de kook en schraap regelmatig met een spatel over de bodem zodat de rijst niet blijft plakken. Verlaag het vuur tot het minimum, zet het deksel halfopen op de pan en laat gedurende 30 min. heel zachtjes pruttelen. Meng intussen af en toe.
2
Haal de stoofpan van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 5 min. rusten. Voeg de suiker en de gehakte chocolade toe. Meng tot alles volledig gesmolten is en laat afkoelen met het deksel op de pan.
3
Verdeel de chocoladerijstpap over kleine potjes en serveer ze op kamertemperatuur.
1
Doe de melk, het zout en de rijst in een stoofpan met dikke bodem (idealiter in geƫmailleerd gietijzer). Breng zachtjes aan de kook en schraap regelmatig met een spatel over de bodem zodat de rijst niet blijft plakken. Verlaag het vuur tot het minimum, zet het deksel halfopen op de pan en laat gedurende 30 min. heel zachtjes pruttelen. Meng intussen af en toe.
2
Haal de stoofpan van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 5 min. rusten. Voeg de suiker en de gehakte chocolade toe. Meng tot alles volledig gesmolten is en laat afkoelen met het deksel op de pan.
3
Verdeel de chocoladerijstpap over kleine potjes en serveer ze op kamertemperatuur.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 122 kcal - Vetten: 4,9 g - Koolhydraten: 15,6 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 3,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 122 kcal - Vetten: 4,9 g - Koolhydraten: 15,6 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 3,4 g
Vegetarisch
Dessert

Ingrediƫnten voor 8 personen

Toon:

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
ā‚¬
3
39
Melk | Volle
Delhaize Melk | Volle
6 x 50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
ā‚¬
4
49
Chocolade | Puur
Delhaize Chocolade | Puur
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
ā‚¬
0
55
Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
ā‚¬
1
65

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
ā‚¬
6
35
Totaal:
ā‚¬10,08