1
Hak de chocolade met een mes.
2
Giet de melk in een steelpan en breng zachtjes aan de kook. Klop de eidooiers en 20 g suiker stevig op in een slakom. Giet er, al mengend, beetje bij beetje de warme melk bij. Giet de bereiding opnieuw in de steelpan en laat, al mengend, op een zacht vuurtje indikken: laat de crème vooral niet meer koken.
3
Haal de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 2 min. rusten. Meng met een garde en roer er de room onder. Giet naar keuze in kleine potjes of in glazen. Laat afkoelen, dek af en laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
4
Pel de pistachenoten. Smelt 20 g suiker met 1 kl water in een braadpan. Voeg de pistachenoten toe en fruit ze tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Schep de pistachenoten op bakpapier, laat ze afkoelen en hak ze grof.
5
Bestrooi de chocoladecrèmes met gehakte pistachenoten en serveer.
1
Hak de chocolade met een mes.
2
Giet de melk in een steelpan en breng zachtjes aan de kook. Klop de eidooiers en 20 g suiker stevig op in een slakom. Giet er, al mengend, beetje bij beetje de warme melk bij. Giet de bereiding opnieuw in de steelpan en laat, al mengend, op een zacht vuurtje indikken: laat de crème vooral niet meer koken.
3
Haal de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 2 min. rusten. Meng met een garde en roer er de room onder. Giet naar keuze in kleine potjes of in glazen. Laat afkoelen, dek af en laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
4
Pel de pistachenoten. Smelt 20 g suiker met 1 kl water in een braadpan. Voeg de pistachenoten toe en fruit ze tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Schep de pistachenoten op bakpapier, laat ze afkoelen en hak ze grof.
5
Bestrooi de chocoladecrèmes met gehakte pistachenoten en serveer.