1
Haal de boter in stukken en de gecondenseerde melk op tijd uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te brengen!
2
Breng de room aan de kook, haal de pan van het vuur en voeg de Callets toe. Laat 2 min. rusten en meng met een klopper. Dompel de onderkant van de steelpan in koud water om het mengsel af te koelen.
3
Klop de boter 2 min. op hoge snelheid om hem te bleken en luchtiger te maken. Voeg al kloppend en beetje bij beetje de gecondenseerde melk toe. Voeg dan beetje bij beetje de gesmolten chocolade en de gezeefde cacao toe en klop zachtjes tot een homogene crème. Voeg naar eigen smaak eventueel fleur de sel toe.
4
Giet de lauwe melk of koffie (of een mengsel van de 2) in een kom met platte bodem en voeg eventueel rum of amaretto toe. Dompel er 3 petit-beurrekoekjes gedurende minstens 15 sec. in (tot er geen luchtbellen meer verschijnen) en leg ze meteen op de dienschotel. Doe hetzelfde met 2 x 3 andere koekjes om een basis van 9 koekjes te vormen. Bedek ze met een dikke laag chocoladecrème (± 75 g) en herhaal deze stappen om een taart van 6 verdiepingen petit-beurrekoekjes samen te stellen. Bedek de bovenkant royaal met crème (ook de zijkanten als je wilt). Dek voorzichtig af met vershoudfolie en laat 12 u in de koelkast rusten.
5
Haal de taart 2 u vóór het opdienen uit de koelkast, zo wordt de crème weer soepel.
1
Haal de boter in stukken en de gecondenseerde melk op tijd uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te brengen!
2
Breng de room aan de kook, haal de pan van het vuur en voeg de Callets toe. Laat 2 min. rusten en meng met een klopper. Dompel de onderkant van de steelpan in koud water om het mengsel af te koelen.
3
Klop de boter 2 min. op hoge snelheid om hem te bleken en luchtiger te maken. Voeg al kloppend en beetje bij beetje de gecondenseerde melk toe. Voeg dan beetje bij beetje de gesmolten chocolade en de gezeefde cacao toe en klop zachtjes tot een homogene crème. Voeg naar eigen smaak eventueel fleur de sel toe.
4
Giet de lauwe melk of koffie (of een mengsel van de 2) in een kom met platte bodem en voeg eventueel rum of amaretto toe. Dompel er 3 petit-beurrekoekjes gedurende minstens 15 sec. in (tot er geen luchtbellen meer verschijnen) en leg ze meteen op de dienschotel. Doe hetzelfde met 2 x 3 andere koekjes om een basis van 9 koekjes te vormen. Bedek ze met een dikke laag chocoladecrème (± 75 g) en herhaal deze stappen om een taart van 6 verdiepingen petit-beurrekoekjes samen te stellen. Bedek de bovenkant royaal met crème (ook de zijkanten als je wilt). Dek voorzichtig af met vershoudfolie en laat 12 u in de koelkast rusten.
5
Haal de taart 2 u vóór het opdienen uit de koelkast, zo wordt de crème weer soepel.