1
Maak de bouillon een dag op voorhand. Snijd de uien in partjes en plet alle teentjes knoflook zonder ze te pellen. Halveer de rode peper en ontpit hem. Snijd de lente-uitjes in stukjes en de gember in plakjes. Doe alles in een grote kookpot. Voeg het water, de saké, de suiker en de sojasaus toe. Breng aan de kook en leg de hele kip in de bouillon. Breng opnieuw aan de kook en laat gedurende 30 min. lichtjes pruttelen. Haal van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 1 u rusten. Haal de kip uit de pan, laat de bouillon afkoelen en bewaar hem tot de volgende dag in de koelkast.
2
Verwijder het vet dat aan de bovenkant van de bouillon gestold is. Warm er 2 l van op (vries de rest in voor een volgende keer).
3
Kook de noedels apart, volgens de instructies op de verpakking.
4
Snipper 2 lente-uitjes (wit + malse groen) en de gember in fijne staafjes. Verdeel over 4 grote kommen, met de garnalen, de geroosterde sesamwokolie en de noedels. Overgiet met de hete bouillon, voeg takjes koriander toe en serveer. Geef er de fijngehakte rode peper en de sojasaus apart bij, zo kan iedereen zijn soep naar eigen smaak pittiger maken.
1
Maak de bouillon een dag op voorhand. Snijd de uien in partjes en plet alle teentjes knoflook zonder ze te pellen. Halveer de rode peper en ontpit hem. Snijd de lente-uitjes in stukjes en de gember in plakjes. Doe alles in een grote kookpot. Voeg het water, de saké, de suiker en de sojasaus toe. Breng aan de kook en leg de hele kip in de bouillon. Breng opnieuw aan de kook en laat gedurende 30 min. lichtjes pruttelen. Haal van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 1 u rusten. Haal de kip uit de pan, laat de bouillon afkoelen en bewaar hem tot de volgende dag in de koelkast.
2
Verwijder het vet dat aan de bovenkant van de bouillon gestold is. Warm er 2 l van op (vries de rest in voor een volgende keer).
3
Kook de noedels apart, volgens de instructies op de verpakking.
4
Snipper 2 lente-uitjes (wit + malse groen) en de gember in fijne staafjes. Verdeel over 4 grote kommen, met de garnalen, de geroosterde sesamwokolie en de noedels. Overgiet met de hete bouillon, voeg takjes koriander toe en serveer. Geef er de fijngehakte rode peper en de sojasaus apart bij, zo kan iedereen zijn soep naar eigen smaak pittiger maken.