Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenChicken pie - pastei met kip en champignons
Delhaize logo
  • Chicken pie - pastei met kip en champignons
    A

Chicken pie - pastei met kip en champignons

Chicken pie - pastei met kip en champignonsA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g Parijse champignons
  • 3 sneetjes gerookte bacon
  • 500 g filet van scharrelkip
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 boterballetje
  • 1 takje tijm
  • 1 ui
  • 1 feuille laurier
  • 2 el bloem
  • 20 cl melk
  • 76 cl gevogeltefond
  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 ei
  • 250 g Parijse champignons
  • 3 sneetjes gerookte bacon
  • 500 g filet van scharrelkip
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 boterballetje
  • 1 takje tijm
  • 1 ui
  • 1 feuille laurier
  • 2 el bloem
  • 20 cl melk
  • 76 cl gevogeltefond
  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 ei

Begin met koken

: 60 min.
1
Snij de kippenfilets in stukjes. Hak de bacon grof. Hak de ui fijn. Snij de champignons in 2 of in 4 naar gelang hun grootte.
2
Kleur de stukjes kip in twee keer aan in een sauteerpan met olie en warme boter. Haal de stukjes uit de pan en leg er de bacon in. Laat 2 min. bruinen en voeg daarna de ui, de champignons, de tijm en de laurier toe. Laat 5 min. verder bakken op een gemiddeld vuur. Bestuif met bloem, meng en giet er daarna de gevogeltefond en de melk bij. Meng en voeg de stukjes kip toe en laat 5 min. verder garen, tot de saus indikt; pas de kruiding aan.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Stort de bereiding in een grote ovenschotel of 4 aparte borden. Maak de randen vochtig, bedek met bladerdeeg en zorg ervoor dat deze rondom rond goed vastzit. Smeer het bladerdeeg in met het geklopte ei en laat gedurende 25 min. goudbruin bakken in de oven.
4
Dien warm op met een salade.
1
Snij de kippenfilets in stukjes. Hak de bacon grof. Hak de ui fijn. Snij de champignons in 2 of in 4 naar gelang hun grootte.
2
Kleur de stukjes kip in twee keer aan in een sauteerpan met olie en warme boter. Haal de stukjes uit de pan en leg er de bacon in. Laat 2 min. bruinen en voeg daarna de ui, de champignons, de tijm en de laurier toe. Laat 5 min. verder bakken op een gemiddeld vuur. Bestuif met bloem, meng en giet er daarna de gevogeltefond en de melk bij. Meng en voeg de stukjes kip toe en laat 5 min. verder garen, tot de saus indikt; pas de kruiding aan.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Stort de bereiding in een grote ovenschotel of 4 aparte borden. Maak de randen vochtig, bedek met bladerdeeg en zorg ervoor dat deze rondom rond goed vastzit. Smeer het bladerdeeg in met het geklopte ei en laat gedurende 25 min. goudbruin bakken in de oven.
4
Dien warm op met een salade.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 439; energie (kCal): 105; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 572,14
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 439; energie (kCal): 105; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 572,14
Iers
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
2+1 gratis
1
49
Bacon | Ontbijt | 5 Sneden
Herta Bacon | Ontbijt | 5 Sneden
100 gr
3
19
Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
600 gr
7
80
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr
-10% voor 3
2
15
Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
109 gr
3+1 gratis
2
69
Schär | Bladerdeeg
Schär Schär | Bladerdeeg
250 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
6
75
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Totaal:
    €33,96