1
Begin met de rub. Verwarm de oven voor op 100°C. Rasp de zeste van de halve citroen en de halve sinaasappel fijn. Verdeel over bakpapier en laat 10 min. in de oven drogen (of op een plaat op de barbecue, met indirecte warmte). Maal het zout in een vijzel fijn en giet het in een kruidenpotje (of recupereer een klein bokaaltje). Voeg alle andere ingrediënten toe (ook de gedroogde zestes) en schud krachtig.
2
Verwarm de barbecue op 180 C°, op indirecte warmte. Snijd het vlees van de onderbouten 2 à 3 cm onder het gewricht in en snijd een stuk weg ter hoogte van de knie, zodat ze rechtop blijven staan. Verwijder de pezen (de harde, witte delen) en schuif het vlees naar beneden, zodat het bot volledig vrijkomt.
3
Bestrooi de lollipops royaal met de rub en plaats ze rechtop op de barbecue, met indirecte warmte. (Gooi een handvol gerookte houtsnippers op de houtskolen, als je er in huis hebt). Sluit de barbecue en bak de onderbouten. Dompel ze in een glas met de barbecuesaus zodra hun kerntemperatuur 70°C bereikt (controleer met een vleesthermometer). Zet ze terug op de barbecue, tot hun temperatuur 75°C bereikt.
4
Dien heel warm op. Als je de kip op deze manier bakt, blijft ze lekker sappig, en wanneer je de lollipops in de saus dompelt, barsten de smaken los. Of hoe je een doodgewone kippenbout omtovert tot de eyecatcher van je volgende tuinfeest!
5
Tip: Het versnijden van de eerste kippenbout is vrij moeilijk, maar na een paar keer word je een echte expert in chicken lollipops!
1
Begin met de rub. Verwarm de oven voor op 100°C. Rasp de zeste van de halve citroen en de halve sinaasappel fijn. Verdeel over bakpapier en laat 10 min. in de oven drogen (of op een plaat op de barbecue, met indirecte warmte). Maal het zout in een vijzel fijn en giet het in een kruidenpotje (of recupereer een klein bokaaltje). Voeg alle andere ingrediënten toe (ook de gedroogde zestes) en schud krachtig.
2
Verwarm de barbecue op 180 C°, op indirecte warmte. Snijd het vlees van de onderbouten 2 à 3 cm onder het gewricht in en snijd een stuk weg ter hoogte van de knie, zodat ze rechtop blijven staan. Verwijder de pezen (de harde, witte delen) en schuif het vlees naar beneden, zodat het bot volledig vrijkomt.
3
Bestrooi de lollipops royaal met de rub en plaats ze rechtop op de barbecue, met indirecte warmte. (Gooi een handvol gerookte houtsnippers op de houtskolen, als je er in huis hebt). Sluit de barbecue en bak de onderbouten. Dompel ze in een glas met de barbecuesaus zodra hun kerntemperatuur 70°C bereikt (controleer met een vleesthermometer). Zet ze terug op de barbecue, tot hun temperatuur 75°C bereikt.
4
Dien heel warm op. Als je de kip op deze manier bakt, blijft ze lekker sappig, en wanneer je de lollipops in de saus dompelt, barsten de smaken los. Of hoe je een doodgewone kippenbout omtovert tot de eyecatcher van je volgende tuinfeest!
5
Tip: Het versnijden van de eerste kippenbout is vrij moeilijk, maar na een paar keer word je een echte expert in chicken lollipops!