Recept zoekresultatenChicken lollipops
Delhaize logo
  • Chicken lollipops
    D

Chicken lollipops

Chicken lollipopsD
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
7 porties
  • 600 g kippenonderbouten
  • 8 el barbecuesaus
  • 1/2 biocitroen
  • 1/2 biosinaasappel
  • 3 el bruine suiker
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el gerookte paprika
  • 1 kl chilipoeder
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el grof gedroogd zout uit Guérande
  • 600 g kippenonderbouten
  • 8 el barbecuesaus
  • 1/2 biocitroen
  • 1/2 biosinaasappel
  • 3 el bruine suiker
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el gerookte paprika
  • 1 kl chilipoeder
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el grof gedroogd zout uit Guérande

Begin met koken

: 30 min. (+ 1 u à 1 u 30 min. kooktijd)
1
Begin met de rub. Verwarm de oven voor op 100°C. Rasp de zeste van de halve citroen en de halve sinaasappel fijn. Verdeel over bakpapier en laat 10 min. in de oven drogen (of op een plaat op de barbecue, met indirecte warmte). Maal het zout in een vijzel fijn en giet het in een kruidenpotje (of recupereer een klein bokaaltje). Voeg alle andere ingrediënten toe (ook de gedroogde zestes) en schud krachtig.
2
Verwarm de barbecue op 180 C°, op indirecte warmte. Snijd het vlees van de onderbouten 2 à 3 cm onder het gewricht in en snijd een stuk weg ter hoogte van de knie, zodat ze rechtop blijven staan. Verwijder de pezen (de harde, witte delen) en schuif het vlees naar beneden, zodat het bot volledig vrijkomt.
3
Bestrooi de lollipops royaal met de rub en plaats ze rechtop op de barbecue, met indirecte warmte. (Gooi een handvol gerookte houtsnippers op de houtskolen, als je er in huis hebt). Sluit de barbecue en bak de onderbouten. Dompel ze in een glas met de barbecuesaus zodra hun kerntemperatuur 70°C bereikt (controleer met een vleesthermometer). Zet ze terug op de barbecue, tot hun temperatuur 75°C bereikt.
4
Dien heel warm op. Als je de kip op deze manier bakt, blijft ze lekker sappig, en wanneer je de lollipops in de saus dompelt, barsten de smaken los. Of hoe je een doodgewone kippenbout omtovert tot de eyecatcher van je volgende tuinfeest!
5
Tip: Het versnijden van de eerste kippenbout is vrij moeilijk, maar na een paar keer word je een echte expert in chicken lollipops!
1
Begin met de rub. Verwarm de oven voor op 100°C. Rasp de zeste van de halve citroen en de halve sinaasappel fijn. Verdeel over bakpapier en laat 10 min. in de oven drogen (of op een plaat op de barbecue, met indirecte warmte). Maal het zout in een vijzel fijn en giet het in een kruidenpotje (of recupereer een klein bokaaltje). Voeg alle andere ingrediënten toe (ook de gedroogde zestes) en schud krachtig.
2
Verwarm de barbecue op 180 C°, op indirecte warmte. Snijd het vlees van de onderbouten 2 à 3 cm onder het gewricht in en snijd een stuk weg ter hoogte van de knie, zodat ze rechtop blijven staan. Verwijder de pezen (de harde, witte delen) en schuif het vlees naar beneden, zodat het bot volledig vrijkomt.
3
Bestrooi de lollipops royaal met de rub en plaats ze rechtop op de barbecue, met indirecte warmte. (Gooi een handvol gerookte houtsnippers op de houtskolen, als je er in huis hebt). Sluit de barbecue en bak de onderbouten. Dompel ze in een glas met de barbecuesaus zodra hun kerntemperatuur 70°C bereikt (controleer met een vleesthermometer). Zet ze terug op de barbecue, tot hun temperatuur 75°C bereikt.
4
Dien heel warm op. Als je de kip op deze manier bakt, blijft ze lekker sappig, en wanneer je de lollipops in de saus dompelt, barsten de smaken los. Of hoe je een doodgewone kippenbout omtovert tot de eyecatcher van je volgende tuinfeest!
5
Tip: Het versnijden van de eerste kippenbout is vrij moeilijk, maar na een paar keer word je een echte expert in chicken lollipops!
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 199 kcal - Vetten: 10,9 g - Koolhydraten: 13,5 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 11,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 199 kcal - Vetten: 10,9 g - Koolhydraten: 13,5 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 11,5 g
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Snack

Ingrediënten voor 7 personen

Toon:

Onderbouten | Kip
Delhaize Onderbouten | Kip
1 kg
5
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Bloedsinaas | 4 Stuks
Delhaize Bloedsinaas | 4 Stuks
800 gr
3
49
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Kruiden | Knoflook | Poeder
Santa Maria Kruiden | Knoflook | Poeder
49 gr
2de tegen -40%
3
09
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
2de tegen -40%
3
29
Kruiden | Chili | Poeder
Santa Maria Kruiden | Chili | Poeder
41 gr
2de tegen -40%
3
29
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
2de tegen -40%
4
29
Zeezout | Grof | Grijs
Delhaize Zeezout | Grof | Grijs
1 kg
1
99
Totaal:
€29,16

Deze recepten kan je ook leuk vinden