Recept zoekresultatenCheesecake lactosevrij met passievruchten
Delhaize logo
  • Cheesecake lactosevrij met passievruchten

Cheesecake lactosevrij met passievruchten

Cheesecake lactosevrij met passievruchten
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
  • 400 g cashewnoten
  • 2 pakjes ontbijthaverkoekjes met rozijnen Little Pleasures (2 x 150 g)
  • 140 g vloeibare honing
  • 100 g kokosroom
  • 165 g kokosolie
  • 1 zakje agar-agar
  • 1 limoen
  • 12 passievruchten
  • fleur de sel
  • 400 g cashewnoten
  • 2 pakjes ontbijthaverkoekjes met rozijnen Little Pleasures (2 x 150 g)
  • 140 g vloeibare honing
  • 100 g kokosroom
  • 165 g kokosolie
  • 1 zakje agar-agar
  • 1 limoen
  • 12 passievruchten
  • fleur de sel

Begin met koken

: 40 min + 4.15 u vriestijd
1
Week de cashewnoten 30 min in warm water.
2
Warm intussen de pulp van de passievruchten en de agar-agar in een steelpan op en roer af en toe met een garde. Haal van het vuur zodra het mengsel kookt en laat afkoelen.
3
Bekleed een springvorm van 24 cm diameter met bakpapier.
4
Mix de koekjes tot een poeder in de keukenrobot (of steek ze in een diepvrieszakje en plet ze met een deegrol). Voeg 100 g kokosolie toe en kneed met de vingertoppen tot een homogeen mengsel. Giet in de vorm, druk aan op de bodem en maak de boorden iets hoger.
5
Mix de uitgelekte cashewnoten, de honing, de fijngeraspte limoenzeste, 2 el limoensap, een snufje fleur de sel, kokosroom en 65 g kokosolie in de blender tot een homogene massa. Giet het mengsel in de vorm en laat 15 min in de diepvriezer opstijven.
6
Overgiet de taart met de passievruchtencoulis en laat minstens 4 u in de diepvriezer opstijven.
7
Dien koud op.
1
Week de cashewnoten 30 min in warm water.
2
Warm intussen de pulp van de passievruchten en de agar-agar in een steelpan op en roer af en toe met een garde. Haal van het vuur zodra het mengsel kookt en laat afkoelen.
3
Bekleed een springvorm van 24 cm diameter met bakpapier.
4
Mix de koekjes tot een poeder in de keukenrobot (of steek ze in een diepvrieszakje en plet ze met een deegrol). Voeg 100 g kokosolie toe en kneed met de vingertoppen tot een homogeen mengsel. Giet in de vorm, druk aan op de bodem en maak de boorden iets hoger.
5
Mix de uitgelekte cashewnoten, de honing, de fijngeraspte limoenzeste, 2 el limoensap, een snufje fleur de sel, kokosroom en 65 g kokosolie in de blender tot een homogene massa. Giet het mengsel in de vorm en laat 15 min in de diepvriezer opstijven.
6
Overgiet de taart met de passievruchtencoulis en laat minstens 4 u in de diepvriezer opstijven.
7
Dien koud op.
Nutritionele informatie
Energie: 579 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vegetarisch
Kids
Dessert
Dessert

Maak je maaltijd compleet

Ontdek de beste wijnen voor dit recept