1
Maak het slaatje de dag op voorhand: meng het water, de suiker, het zout en de azijn in een luchtdichte pot. Voeg de kool en de wortelen toe, meng, sluit en laat in de koelkast rusten.
2
Bereid de saus: stamp het teentje knoflook en de gehakte rode peper fijn in een vijzel. Meng in een kom met het warme water, de vissaus, sap van de limoen en de suiker tot deze laatste volledig is opgelost.
3
Hak de ui fijn en rasp de wortelen. Voeg er de grofgehakte sojascheuten aan toe, de gekookte en afgegoten rijstvermicelli (volg de instructies op de verpakking), samen met het geperste teentje knoflook, het vlees, het losgeklopte ei, de vissaus, zout, peper en het krabvlees. Meng goed.
4
Week een rijstblaadje in lauw water en leg het op een natte uitgewrongen keukenhanddoek. Schik 2 el vulling in het midden van het blaadje, in de vorm van een worstje. Vouw het blaadje in 2 over de vulling, plooi de zijkanten naar binnen en rol op. Maak de 24 nems op dezelfde manier.
5
Bak de nems goudbruin in de warme olie (180°C), laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen en bak ze daarna nogmaals voor een extra krokant resultaat. Dien warm op, met de saus en het slaatje met azijndressing. Werk af met kleine slablaadjes en koriander.
1
Maak het slaatje de dag op voorhand: meng het water, de suiker, het zout en de azijn in een luchtdichte pot. Voeg de kool en de wortelen toe, meng, sluit en laat in de koelkast rusten.
2
Bereid de saus: stamp het teentje knoflook en de gehakte rode peper fijn in een vijzel. Meng in een kom met het warme water, de vissaus, sap van de limoen en de suiker tot deze laatste volledig is opgelost.
3
Hak de ui fijn en rasp de wortelen. Voeg er de grofgehakte sojascheuten aan toe, de gekookte en afgegoten rijstvermicelli (volg de instructies op de verpakking), samen met het geperste teentje knoflook, het vlees, het losgeklopte ei, de vissaus, zout, peper en het krabvlees. Meng goed.
4
Week een rijstblaadje in lauw water en leg het op een natte uitgewrongen keukenhanddoek. Schik 2 el vulling in het midden van het blaadje, in de vorm van een worstje. Vouw het blaadje in 2 over de vulling, plooi de zijkanten naar binnen en rol op. Maak de 24 nems op dezelfde manier.
5
Bak de nems goudbruin in de warme olie (180°C), laat ze op keukenpapier uitlekken en afkoelen en bak ze daarna nogmaals voor een extra krokant resultaat. Dien warm op, met de saus en het slaatje met azijndressing. Werk af met kleine slablaadjes en koriander.