⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCappuccino van grijze garnalen en hapjesassortiment
Delhaize logo
  • Cappuccino van grijze garnalen en hapjesassortiment
    A

Cappuccino van grijze garnalen en hapjesassortiment

Cappuccino van grijze garnalen en hapjesassortimentA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g hele grijze garnalen
  • 1 ui
  • 1 witte selder
  • 1 wortel
  • 100 g venkel
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl cognac
  • 1 dl room
  • 1 blik gepelde tomaten van 400 g
  • 1 el tomatenconcentraat
  • saffraandraadjes
  • 1 e.l. olijfolie
  • cayennepeper
  • 500 g hele grijze garnalen
  • 1 ui
  • 1 witte selder
  • 1 wortel
  • 100 g venkel
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl cognac
  • 1 dl room
  • 1 blik gepelde tomaten van 400 g
  • 1 el tomatenconcentraat
  • saffraandraadjes
  • 1 e.l. olijfolie
  • cayennepeper

Begin met koken

1
Snij een julienne van ui, selder, wortel en venkel.
2
Bak de garnalen in olijfolie en deglaceer met cognac. Voeg dan de saffraan, alle groenten, de gepelde tomaten, de tomatenpuree en de witte wijn toe. Giet er 5 dl water bij. Laat 5 minuten koken.
3
Mix kort met een staafmixer en doe de soep dan door een zeef. Laat nog 1 minuut koken en voeg eventueel wat water toe. Breng op smaak met cayennepeper. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast.
4
Voor je opdient: breng de soep opnieuw aan de kook, haal ze van het vuur en voeg de room toe. Mix met de staafmixer tot de soep lichtjes schuimt.
5
Stel het hapjesbord samen met minicroque-monsieurs (wit brood, mozzarella en truffelpasta) en Pidy-cups in allerlei vormen en kleuren gevuld met rillette, paté en mousse van eend en afgewerkt met gekonfijte ui en portogelei.
1
Snij een julienne van ui, selder, wortel en venkel.
2
Bak de garnalen in olijfolie en deglaceer met cognac. Voeg dan de saffraan, alle groenten, de gepelde tomaten, de tomatenpuree en de witte wijn toe. Giet er 5 dl water bij. Laat 5 minuten koken.
3
Mix kort met een staafmixer en doe de soep dan door een zeef. Laat nog 1 minuut koken en voeg eventueel wat water toe. Breng op smaak met cayennepeper. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast.
4
Voor je opdient: breng de soep opnieuw aan de kook, haal ze van het vuur en voeg de room toe. Mix met de staafmixer tot de soep lichtjes schuimt.
5
Stel het hapjesbord samen met minicroque-monsieurs (wit brood, mozzarella en truffelpasta) en Pidy-cups in allerlei vormen en kleuren gevuld met rillette, paté en mousse van eend en afgewerkt met gekonfijte ui en portogelei.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 370; energie (kCal): 89; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,4; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 460,31
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 370; energie (kCal): 89; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,4; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 460,31
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers
Delhaize Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers
2 × 250 gr
6
99
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Groene selder | Verpakt
Delhaize Groene selder | Verpakt
1 st
1
55
Gestoomde worteltjes
* Gestoomde worteltjes
250 gr
2
99
Venkel
Delhaize Venkel
500 gr
1
79
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
VS | 40% alc. | Franse cognac
Bisquit Dubouché VS | 40% alc. | Franse cognac
70 cl
1 = -10% | 2 = -15%
39
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Tomaten | Gepeld | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
400 gr
Bio
    0
    95
    Tomaten | Puree
    Delhaize Tomaten | Puree
    3 x 70 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    19
    Kruiden | Saffraan | Poeder
    Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
    0,5 gr
    8
    99
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    €79,71