Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenCanapés « black and white »
Delhaize logo
  • Canapés « black and white »

Canapés « black and white »

Canapés « black and white »
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 1 afgestreken el mosterd op grootmoeders wijze
  • 3 el ciderazijn
  • 4 dikke appels (jonagold)
  • 1 grote noot boter
  • 4 afgestreken el griessuiker
  • 8 kleine sneden de cramique au beurre (en barquette)
  • 8 e.l. olijfolie
  • peper
  • 3 el vloeibare honing
  • 8 walnoten
  • 300 g witte kerstpens
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze
  • 300 g zwarte kerstpens
  • 1 afgestreken el mosterd op grootmoeders wijze
  • 3 el ciderazijn
  • 4 dikke appels (jonagold)
  • 1 grote noot boter
  • 4 afgestreken el griessuiker
  • 8 kleine sneden de cramique au beurre (en barquette)
  • 8 e.l. olijfolie
  • peper
  • 3 el vloeibare honing
  • 8 walnoten
  • 300 g witte kerstpens
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze
  • 300 g zwarte kerstpens

Begin met koken

1
Prik de pensen enkele keren in en bak ze op een heel zacht vuur in een braadpan met 1 eetlepel olie, draai ze af en toe om.
2
Giet ondertussen de azijn en de honing in een bokaal.
3
Meng goed, voeg dan peper en zout toe, de mosterd en 7 eetlepels olie.
4
Sluit de bokaal en schud goed. Zet opzij.
5
Schil de appels en snij ze in blokjes.
6
Bak ze op een vrij hoog vuur in een braadpan met de boter.
7
Bestrooi met suiker en laat licht karamelliseren.
8
Rooster de sneetjes kramiek (in de oven of broodrooster) en laat ze op een grill afkoelen.
9
Snij de pensen in schijfjes.
10
Beleg het brood met de appelblokjes en leg op de borden.
11
Schik er de schijfjes witte en zwarte pens (3 + 3) op, leg er een walnoot bovenop en werk af met wat sla rondom.
12
Serveer meteen en dien de vinaigrette apart op.
1
Prik de pensen enkele keren in en bak ze op een heel zacht vuur in een braadpan met 1 eetlepel olie, draai ze af en toe om.
2
Giet ondertussen de azijn en de honing in een bokaal.
3
Meng goed, voeg dan peper en zout toe, de mosterd en 7 eetlepels olie.
4
Sluit de bokaal en schud goed. Zet opzij.
5
Schil de appels en snij ze in blokjes.
6
Bak ze op een vrij hoog vuur in een braadpan met de boter.
7
Bestrooi met suiker en laat licht karamelliseren.
8
Rooster de sneetjes kramiek (in de oven of broodrooster) en laat ze op een grill afkoelen.
9
Snij de pensen in schijfjes.
10
Beleg het brood met de appelblokjes en leg op de borden.
11
Schik er de schijfjes witte en zwarte pens (3 + 3) op, leg er een walnoot bovenop en werk af met wat sla rondom.
12
Serveer meteen en dien de vinaigrette apart op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Diner
Herfst,Winter
Lunch

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Mosterd | Originale
Maille Mosterd | Originale
360 gr
3
99
Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
850 gr
Bio
    3
    69
    Suiker | Fijne korrel
    Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1
    65
    Brood | Rozijnen | Noten
    Exosud Brood | Rozijnen | Noten
    400 gr
    4
    39
    Honing | Bloemen | Squeeze
    Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
    350 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    19
    Walnoten | Grenoble 1 Kg
    Delhaize Walnoten | Grenoble 1 Kg
    1 kg
    7
    99
    Witte worst | Spoel | Met fijne kruiden
    Aubel Witte worst | Spoel | Met fijne kruiden
    2 × 280 gr
    5
    79
    Ijsbergsla | Verpakt
    Delhaize Ijsbergsla | Verpakt
    1 st
    1
    09
    Boerenpensen | Zwart
    Delhaize Boerenpensen | Zwart
    2 × +/- 240 gr
    +/-€
    2
    57

    Reeds in je keuken

    Azijn | Cider
    Delhaize Azijn | Cider
    50 cl
    1
    59
    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    +/-€41,71