1
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Scheur het stokbrood in kleine stukken, meng ze op de ovenplaat met de olijfolie, verdeel ze over de plaat en bak ze ± 10 min. goudbruin in de oven (houd in het oog).
2
Dompel 4 eieren in een grote steelpan kokend water en reken 7 à 8 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
3
Snijd de kipfilets in stukken en kruid ze met peper en zout. Klop 2 eieren los met peper en zout. Plet de cornflakes tot grote kruimels. Rol de stukken kip in de bloem, schud er de overtollige bloem af en haal ze door de eieren. Rol ze ten slotte in de cornflakes. Bak de nuggets op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met de zonnebloemolie (of frituurolie).
4
Pel de eieren, snijd de kerstomaten in 2 en snipper de sla. Verdeel alles over de borden.
5
Laat de nuggets op keukenpapier uitlekken en voeg ze toe in de borden, met enkele croutons. Besprenkel met een beetje dressing en serveer. Zet de rest van de croutons en van de dressing apart op tafel.
6
Tip: werk je salade eventueel af met enkele grote parmigianoschilfers en ansjovisreepjes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Scheur het stokbrood in kleine stukken, meng ze op de ovenplaat met de olijfolie, verdeel ze over de plaat en bak ze ± 10 min. goudbruin in de oven (houd in het oog).
2
Dompel 4 eieren in een grote steelpan kokend water en reken 7 à 8 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
3
Snijd de kipfilets in stukken en kruid ze met peper en zout. Klop 2 eieren los met peper en zout. Plet de cornflakes tot grote kruimels. Rol de stukken kip in de bloem, schud er de overtollige bloem af en haal ze door de eieren. Rol ze ten slotte in de cornflakes. Bak de nuggets op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met de zonnebloemolie (of frituurolie).
4
Pel de eieren, snijd de kerstomaten in 2 en snipper de sla. Verdeel alles over de borden.
5
Laat de nuggets op keukenpapier uitlekken en voeg ze toe in de borden, met enkele croutons. Besprenkel met een beetje dressing en serveer. Zet de rest van de croutons en van de dressing apart op tafel.
6
Tip: werk je salade eventueel af met enkele grote parmigianoschilfers en ansjovisreepjes.