1
Kook de in stukken gesneden aardappelen 20 min in gezouten kokend water.
2
Snijd intussen het witloof in reepjes. Laat de helft van de boter smelten in een grote sauteuse en stoof er de witloofreepjes in aan. Dek af en laat 15 min stoven op heel zacht vuur.
3
Doe het gehakt in een grote kom, voeg het ei toe, de gemalen kaas, het paneermeel, peper en zout. Meng met de handen tot een homogene bereiding. Breng op smaak met peper en zout en voeg een beetje paneermeel toe indien de bereiding niet stevig genoeg is.
4
Verdeel in 8 porties en maak er burgers van. Verwarm de olie en de rest van de boter in een grote braadpan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin op zacht vuur.
5
Giet de gare aardappelen af. Doe het witloof (ook het stoofvocht) bij de aardappelen in de kookpot. Voeg ook de room toe en kruid met peper en zout. Prak met de pureestamper tot een homogene stoemp.
6
Serveer de burgers met de stoemp en pickles.
1
Kook de in stukken gesneden aardappelen 20 min in gezouten kokend water.
2
Snijd intussen het witloof in reepjes. Laat de helft van de boter smelten in een grote sauteuse en stoof er de witloofreepjes in aan. Dek af en laat 15 min stoven op heel zacht vuur.
3
Doe het gehakt in een grote kom, voeg het ei toe, de gemalen kaas, het paneermeel, peper en zout. Meng met de handen tot een homogene bereiding. Breng op smaak met peper en zout en voeg een beetje paneermeel toe indien de bereiding niet stevig genoeg is.
4
Verdeel in 8 porties en maak er burgers van. Verwarm de olie en de rest van de boter in een grote braadpan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin op zacht vuur.
5
Giet de gare aardappelen af. Doe het witloof (ook het stoofvocht) bij de aardappelen in de kookpot. Voeg ook de room toe en kruid met peper en zout. Prak met de pureestamper tot een homogene stoemp.
6
Serveer de burgers met de stoemp en pickles.