Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBrownies met intense chocoladesmaak
Delhaize logo
  • Brownies met intense chocoladesmaak
    E

Brownies met intense chocoladesmaak

Brownies met intense chocoladesmaakE
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
16 porties
  • 60 g zelfrijzende bloem
  • 150 g boter
  • 200 g pure chocolade
  • 125 g kristalsuiker
  • 4 eieren op kampertemperatuur
  • 1 zout
  • 60 g zelfrijzende bloem
  • 150 g boter
  • 200 g pure chocolade
  • 125 g kristalsuiker
  • 4 eieren op kampertemperatuur
  • 1 zout

Begin met koken

: 15 min + baktijd 25 min
1
Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
2
Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm heel zachtjes. Voeg de gehakte chocolade toe en laat op zacht vuur smelten. Neem van het vuur wanneer alles gesmolten is en laat 2 minuten staan. Meng tot een heel gladde bereiding.
3
Voeg de bloem toe, de suiker, het snuifje zout en de eierdooiers. Meng goed.
4
Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder de bereiding.
5
Stort het beslag in een kleine, vierkante, met bakpapier beklede vorm en laat 25 minuten in de oven bakken. Laat in de vorm afkoelen.
6
Snij het gebak in 16 vierkantjes en serveer ze in papieren cakevormpjes.
1
Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
2
Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm heel zachtjes. Voeg de gehakte chocolade toe en laat op zacht vuur smelten. Neem van het vuur wanneer alles gesmolten is en laat 2 minuten staan. Meng tot een heel gladde bereiding.
3
Voeg de bloem toe, de suiker, het snuifje zout en de eierdooiers. Meng goed.
4
Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder de bereiding.
5
Stort het beslag in een kleine, vierkante, met bakpapier beklede vorm en laat 25 minuten in de oven bakken. Laat in de vorm afkoelen.
6
Snij het gebak in 16 vierkantjes en serveer ze in papieren cakevormpjes.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1756; energie (kCal): 422; vetten (g): 27,4; verzadigde vetten (g): 16,6; koolhydraten (g): 37,4; suikers (g): 30,4; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 193,91
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1756; energie (kCal): 422; vetten (g): 27,4; verzadigde vetten (g): 16,6; koolhydraten (g): 37,4; suikers (g): 30,4; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 193,91
Amerikaans
Vegetarisch
Pasen,Carnaval
Overig
Dessert