⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBrochettes van tonijn met sojaglazuur
Delhaize logo
  • Brochettes van tonijn met sojaglazuur
    A

Brochettes van tonijn met sojaglazuur

Brochettes van tonijn met sojaglazuurA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g verse tonijn
  • 1 el witte sesamzaadjes
  • 1 el sojasaus
  • 5 g verse korianderblaadjes
  • 2 el vissaus (fish sauce)
  • 2 el zoete sojasaus 'Sweet soy sauce'
  • 1 kl 'Japan Mix' Market Fresh‬‬‬‬‬‬
  • 16 lente-uitjes
  • 1/4 komkommer
  • 1/4 rood chilipepertje
  • 1/2 limoen (het sap)
  • satéstokjes of spiesen
  • 600 g verse tonijn
  • 1 el witte sesamzaadjes
  • 1 el sojasaus
  • 5 g verse korianderblaadjes
  • 2 el vissaus (fish sauce)
  • 2 el zoete sojasaus 'Sweet soy sauce'
  • 1 kl 'Japan Mix' Market Fresh‬‬‬‬‬‬
  • 16 lente-uitjes
  • 1/4 komkommer
  • 1/4 rood chilipepertje
  • 1/2 limoen (het sap)
  • satéstokjes of spiesen

Begin met koken

: 15 min. + 20 min. marineertijd
1
Maak de marinade: meng de vissaus ‬‬‬‭met het limoensap, de zoete sojasaus en ‬‬‬‭de ‘Japan Mix’-kruiden.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
2
Hak de koriander en het rode ‬‬‬‭chilipepertje fijn.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
3
Snijd de tonijn in blokjes en laat ze ‬‬‬‭20 min. marineren in de marinade. ‬‬‬‭Bewaar de marinade.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
4
Snijd het groen van de lente-uitjes. ‬‬‬‭Verhit een beetje van de marinade, ‬‬‬‭bak er de stukken lente-ui kort in en blus ‬‬‬‭met de sojasaus.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
5
Snijd met een dunschiller of mandoline per portie 3 repen van de komkommer en rol ze op.
6
Verhit de grillpan en gril de tonijn ‬‬‬‭kort. De binnenkant moet nog rauw ‬‬‬‭zijn. Besprenkel de tonijnblokjes met ‬‬‬‭sesamzaadjes.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
7
Rijg alles op de spiesen: de blokjes ‬‬‬‭tonijn, de lente-uitjes en de rolletjes ‬‬‬‭komkommer. Dien op met de koriander ‬‬‬‭en de fijngehakte chilipeper.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
1
Maak de marinade: meng de vissaus ‬‬‬‭met het limoensap, de zoete sojasaus en ‬‬‬‭de ‘Japan Mix’-kruiden.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
2
Hak de koriander en het rode ‬‬‬‭chilipepertje fijn.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
3
Snijd de tonijn in blokjes en laat ze ‬‬‬‭20 min. marineren in de marinade. ‬‬‬‭Bewaar de marinade.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
4
Snijd het groen van de lente-uitjes. ‬‬‬‭Verhit een beetje van de marinade, ‬‬‬‭bak er de stukken lente-ui kort in en blus ‬‬‬‭met de sojasaus.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
5
Snijd met een dunschiller of mandoline per portie 3 repen van de komkommer en rol ze op.
6
Verhit de grillpan en gril de tonijn ‬‬‬‭kort. De binnenkant moet nog rauw ‬‬‬‭zijn. Besprenkel de tonijnblokjes met ‬‬‬‭sesamzaadjes.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
7
Rijg alles op de spiesen: de blokjes ‬‬‬‭tonijn, de lente-uitjes en de rolletjes ‬‬‬‭komkommer. Dien op met de koriander ‬‬‬‭en de fijngehakte chilipeper.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 296; energie (kCal): 70; vetten (g): 1; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 10,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 280,49
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 296; energie (kCal): 70; vetten (g): 1; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 10,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 280,49
Aziatisch
Lactose vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Nuoc mam saus
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Geelvintonijn
Delhaize Geelvintonijn
4 × +/- 180 gr
+/-€
11
52
Sesamzaad | Geroosterde
Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
95 gr
3
85
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
3 × 600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Komkommer | Bio
Delhaize Komkommer | Bio
1 st
Bio
    1
    49
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59
    Brochettepennen | Bamboe | 18cm
    Delhaize Brochettepennen | Bamboe | 18cm
    200 st
    3
    49
    Totaal:
    +/-€69,24

    Deze recepten kan je ook leuk vinden