⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBosvruchten met muskaat en specerijen
Delhaize logo
  • Bosvruchten met muskaat en specerijen
    B

Bosvruchten met muskaat en specerijen

Bosvruchten met muskaat en specerijenB
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g diepgevroren bosvruchten
  • 8 cl Beaume-de-Venise (muskaatwijn)
  • 1/2 kl gemalen roze peper
  • 80 g griessuiker
  • 2 kruidnagels
  • 2 blaadjes munt
  • 2 schijfjes peperkoek
  • 40 cl sinaasappelsap
  • 1 stokje vanille
  • 500 g diepgevroren bosvruchten
  • 8 cl Beaume-de-Venise (muskaatwijn)
  • 1/2 kl gemalen roze peper
  • 80 g griessuiker
  • 2 kruidnagels
  • 2 blaadjes munt
  • 2 schijfjes peperkoek
  • 40 cl sinaasappelsap
  • 1 stokje vanille

Begin met koken

1
Breek de vanillestokje(s) in twee en verwijder de zaadjes met een mespunt.
2
Giet het sinaasappelsap in een pannetje. Voeg de vanillestokje(s) en -zaadjes, de suiker, de muskaatwijn, de kruidnagels en de roze peper eraan toe. Breng het geheel aan de kook en haal van het vuur.
3
Voeg het assortiment rode (niet ontdooide) bosvruchten bij de marinade en laat 4 uren trekken op een koele plaats.
4
Snij de peperkoek in blokjes.
5
Schik de rode vruchten harmonisch in diepe borden en giet de marinade erover. Versier met de peperkoekblokjes en een muntblaadje en dien onmiddellijk op met vanilleroomijs.
6
Disposez harmonieusement les fruits rouges dans des assiettes creuses et arrosez-les de marinade.
7
Décorez de dés de pain d'épices, d'une feuille de menthe et servez sans attendre avec, en guise d'accompagnement, de la crème glacée à la vanille.
1
Breek de vanillestokje(s) in twee en verwijder de zaadjes met een mespunt.
2
Giet het sinaasappelsap in een pannetje. Voeg de vanillestokje(s) en -zaadjes, de suiker, de muskaatwijn, de kruidnagels en de roze peper eraan toe. Breng het geheel aan de kook en haal van het vuur.
3
Voeg het assortiment rode (niet ontdooide) bosvruchten bij de marinade en laat 4 uren trekken op een koele plaats.
4
Snij de peperkoek in blokjes.
5
Schik de rode vruchten harmonisch in diepe borden en giet de marinade erover. Versier met de peperkoekblokjes en een muntblaadje en dien onmiddellijk op met vanilleroomijs.
6
Disposez harmonieusement les fruits rouges dans des assiettes creuses et arrosez-les de marinade.
7
Décorez de dés de pain d'épices, d'une feuille de menthe et servez sans attendre avec, en guise d'accompagnement, de la crème glacée à la vanille.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 336; energie (kCal): 80; vetten (g): 0,5; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 16,3; suikers (g): 14,3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 224,24
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 336; energie (kCal): 80; vetten (g): 0,5; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 16,3; suikers (g): 14,3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 224,24
Vegetarisch
Romantisch diner,Moederdag
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rode vruchten | Mix | Schaal
Delhaize Rode vruchten | Mix | Schaal
2 × 400 gr
11
99
Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
Delhaize Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
75 cl
2+1 gratis
3
99
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
5
89
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Koek | Honing
Meli Koek | Honing
240 gr
2
59
Vers sap | Sinaasappel Met Pulp
Tropicana Vers sap | Sinaasappel Met Pulp
90 cl
1+1 Online Only
3
99
Aroma | Vanille
Vahiné Aroma | Vanille
20 cl
3
99
Totaal:
€51,90