⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBoekweitpannenkoekjes
Delhaize logo
  • Boekweitpannenkoekjes

Boekweitpannenkoekjes

door Ellen Charlotte Marie
Boekweitpannenkoekjes
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 150 g boekweitbloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 2 dl kokosmelk (of een andere plantaardige drink)
  • 2 volle el ‘yoghurt’ op basis van soja
  • 2 el kokospalmsuiker
  • kokosolie (om de pannenkoekjes te bakken)
  • 1 snuifje zout
  • 100 g blauwe bessen (voor de garnituur)
  • 1/2 citroen bio (voor de garnituur)
  • 2 el ahornstroop (voor de garnituur)
  • 150 g boekweitbloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 2 dl kokosmelk (of een andere plantaardige drink)
  • 2 volle el ‘yoghurt’ op basis van soja
  • 2 el kokospalmsuiker
  • kokosolie (om de pannenkoekjes te bakken)
  • 1 snuifje zout
  • 100 g blauwe bessen (voor de garnituur)
  • 1/2 citroen bio (voor de garnituur)
  • 2 el ahornstroop (voor de garnituur)

Begin met koken

: 25 min + 30 min kooktijd
1
Maak de garnituur: rasp de zeste van ½ citroen fijn en pers er het sap uit. Voeg de ahornstroop en de blauwe bosbessen toe (snijd deze in 2 als ze heel groot zijn). Meng.
2
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng met een garde, tot een glad deeg.
3
Laat een grote koekenpan op een hoog vuur warm worden met een scheutje kokosolie en giet er 4 lepels deeg in, op voldoende afstand van elkaar. Draai de pannenkoekjes om, zodra er zich aan het oppervlak bubbels vormen en bak ze aan de andere kant goudbruin.
4
Dien warm op, met het blauwe bosbessenmengsel.
1
Maak de garnituur: rasp de zeste van ½ citroen fijn en pers er het sap uit. Voeg de ahornstroop en de blauwe bosbessen toe (snijd deze in 2 als ze heel groot zijn). Meng.
2
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng met een garde, tot een glad deeg.
3
Laat een grote koekenpan op een hoog vuur warm worden met een scheutje kokosolie en giet er 4 lepels deeg in, op voldoende afstand van elkaar. Draai de pannenkoekjes om, zodra er zich aan het oppervlak bubbels vormen en bak ze aan de andere kant goudbruin.
4
Dien warm op, met het blauwe bosbessenmengsel.
Nutritionele informatie
Energie: 110 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch,Kids
Brunch,Ontbijt
Ontbijt

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Bloem | Boekweitmeel | Bio
Delhaize Bloem | Boekweitmeel | Bio
1 kg
Bio
    6
    15
    Gist droog
    Dr. oetker Gist droog
    4 x 7 gr
    2
    85
    Koko | Melk | Bio
    Delhaize Koko | Melk | Bio
    20 cl
    Bio
      2
      09
      Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
      Alpro Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
      500 gr
      1
      99
      Suiker | Kokosbloesem | Bio
      BioToday Suiker | Kokosbloesem | Bio
      350 gr
      Bio
        5
        29
        Olie | Kokos | Ontgeurd | Bio
        BioToday Olie | Kokos | Ontgeurd | Bio
        400 gr
        Bio
          6
          15
          Zeezout | Fijn | Jodium
          Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
          125 gr
          0
          69
          Blauwe bessen | Bio
          Delhaize Blauwe bessen | Bio
          125 gr
          Bio
            3
            99
            Citroen | 1 st
            Delhaize Citroen | 1 st
            1 st
            0
            69
            Ahorn | Siroop | Bio
            Delhaize Ahorn | Siroop | Bio
            50 cl
            Bio
              11
              79
              Totaal:
              €41,68

              Deze recepten kan je ook leuk vinden