⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
Delhaize logo
  • Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften

Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften

Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 400 g Parijse champignons
  • 1 el citroensap
  • 6 vierkante bladerdeegplakjes
  • 150 g verse kaas met fijne kruiden
  • 1 ei
  • 200 g gekookt riverkreeftenvlees
  • 1 el olijfolie
  • slaatje als bijgerecht
  • peper
  • 400 g Parijse champignons
  • 1 el citroensap
  • 6 vierkante bladerdeegplakjes
  • 150 g verse kaas met fijne kruiden
  • 1 ei
  • 200 g gekookt riverkreeftenvlees
  • 1 el olijfolie
  • slaatje als bijgerecht
  • peper

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er het rooster uit.
2
Snij de champignons in fijne plakjes en bak ze aan in de olijfolie en het citroensap.
3
Dek af, laat 5 min. op zacht vuur stoven, verwijder het deksel en laat het vrijgekomen vocht grotendeels verdampen (niet helemaal)
4
Voeg peper en zout toe
5
Prak de kaas met een vork om 'm zachter te maken.
6
Laat de deegvierkantjes op het bakpapier van de verpakking liggen.
7
Besmeer ze rijkelijk met de kaas, maar laat rondom een boordje vrij.
8
Smeer de boordjes in met het losgeklopte ei.
9
Verdeel de champignons over de taartjes en leg ze (met het bakpapier) op de ovenrooster.
10
Laat in 8 min. lichtbruin bakken in de oven.
11
Voeg de rivierkreeften toe en laat nog enkele minuten bakken tot de boorden mooi bruin gebakken zijn.
12
Serveer warm met een slaatje.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er het rooster uit.
2
Snij de champignons in fijne plakjes en bak ze aan in de olijfolie en het citroensap.
3
Dek af, laat 5 min. op zacht vuur stoven, verwijder het deksel en laat het vrijgekomen vocht grotendeels verdampen (niet helemaal)
4
Voeg peper en zout toe
5
Prak de kaas met een vork om 'm zachter te maken.
6
Laat de deegvierkantjes op het bakpapier van de verpakking liggen.
7
Besmeer ze rijkelijk met de kaas, maar laat rondom een boordje vrij.
8
Smeer de boordjes in met het losgeklopte ei.
9
Verdeel de champignons over de taartjes en leg ze (met het bakpapier) op de ovenrooster.
10
Laat in 8 min. lichtbruin bakken in de oven.
11
Voeg de rivierkreeften toe en laat nog enkele minuten bakken tot de boorden mooi bruin gebakken zijn.
12
Serveer warm met een slaatje.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Bladerdeeg
Herta Bladerdeeg
6 × 230 gr
2de tegen -50%
1
99
Smeerkaas
Dilea Smeerkaas
150 gr
2de tegen -50%
4
45
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Rivierkreeftjes | Gekookte
Delhaize Rivierkreeftjes | Gekookte
2 × 125 gr
5
09
Jonge sla
Delhaize Jonge sla
45 gr
0
89

Reeds in je keuken

Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€31,04