Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBladerdeeggebakjes met verse geitenkaas, honing en appelen
Delhaize logo
  • Bladerdeeggebakjes met verse geitenkaas, honing en appelen
    B

Bladerdeeggebakjes met verse geitenkaas, honing en appelen

Bladerdeeggebakjes met verse geitenkaas, honing en appelenB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 gekke appelen
  • 10 g melkerijboter
  • 2 el bloemenhoning
  • 1 plak bladerdeeg
  • 150 g verse geitenkaas Chevridou
  • 1 ei
  • peper
  • 4 gekke appelen
  • 10 g melkerijboter
  • 2 el bloemenhoning
  • 1 plak bladerdeeg
  • 150 g verse geitenkaas Chevridou
  • 1 ei
  • peper

Begin met koken

: 20 min. + 15 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appelen en snijd ze in niet al te fijne plakjes. Bak ze kort goudbruin op een matig vuurtje, in een braadpan met de boter en 1 el honing.
2
Rol het bladerdeeg uit en snijd het - met het bakpapier - in 4 driehoeken. Prik het middelste deel van de driehoeken enkele keren in met een vork. Leg de stukken bladerdeeg (met het bakpapier) op het rooster van de oven. Verdeel er de appelplakjes over, maar laat de randen vrij.
3
Ontvorm de Chevridou en snijd hem horizontaal in 4. Leg een schijfje kaas op elk taartje en besprenkel met een beetje honing. Smeer de randen van het deeg in met het losgeklopte ei en schuif 15 min. in de oven.
4
Besprenkel nog met een beetje honing. Dien warm op als voorgerecht, met een slaatje.
1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appelen en snijd ze in niet al te fijne plakjes. Bak ze kort goudbruin op een matig vuurtje, in een braadpan met de boter en 1 el honing.
2
Rol het bladerdeeg uit en snijd het - met het bakpapier - in 4 driehoeken. Prik het middelste deel van de driehoeken enkele keren in met een vork. Leg de stukken bladerdeeg (met het bakpapier) op het rooster van de oven. Verdeel er de appelplakjes over, maar laat de randen vrij.
3
Ontvorm de Chevridou en snijd hem horizontaal in 4. Leg een schijfje kaas op elk taartje en besprenkel met een beetje honing. Smeer de randen van het deeg in met het losgeklopte ei en schuif 15 min. in de oven.
4
Besprenkel nog met een beetje honing. Dien warm op als voorgerecht, met een slaatje.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 155 kcal - Vetten: 7.2 g - Koolhydraten: 17.8 g - Vezels: 0.9 g - Eiwitten: 3.3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 155 kcal - Vetten: 7.2 g - Koolhydraten: 17.8 g - Vezels: 0.9 g - Eiwitten: 3.3 g
Frans
Vegetarisch
Lunch
Herfst
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Jonagold | 6ST
Delhaize Jonagold | 6ST
900 gr
2
19
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd
Mielbio Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd
300 gr
€4.99
Bio
    4
    99
    €5,79
    Bladerdeeg | Vers
    Delhaize Bladerdeeg | Vers
    230 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    79
    Geitenkaas | Chevridou
    Delhaize Geitenkaas | Chevridou
    150 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    69
    Eieren | Medium | Vrije uitloop
    Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    09

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    €14,80