1
Los de gist in een beetje water op en laat rusten.
2
Zeef de bloem, de vanillesuiker en het zout in een grote kom. Maak een putje in het midden en voeg de olie toe, samen met het water. Meng een beetje en voeg dan de gist toe (laat hem eerst goed rijzen en schuimig worden). Meng tot een homogeen deeg. Roer zonder het deeg te veel te kloppen. Het moet glanzend zijn en lichtjes kleverig. Bedek met een vochtige doek en laat 2 u in een goed verwarmde ruimte rusten (of in de oven op 30°C – statische warmte).
3
Verwarm de frituurpan op 180°C. Dompel er kleine hoopjes deeg in met behulp van 2 lepels en bak ze ± 1 min. per kant goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
4
Serveer warm, bestrooid met kristal- of bloemsuiker.
1
Los de gist in een beetje water op en laat rusten.
2
Zeef de bloem, de vanillesuiker en het zout in een grote kom. Maak een putje in het midden en voeg de olie toe, samen met het water. Meng een beetje en voeg dan de gist toe (laat hem eerst goed rijzen en schuimig worden). Meng tot een homogeen deeg. Roer zonder het deeg te veel te kloppen. Het moet glanzend zijn en lichtjes kleverig. Bedek met een vochtige doek en laat 2 u in een goed verwarmde ruimte rusten (of in de oven op 30°C – statische warmte).
3
Verwarm de frituurpan op 180°C. Dompel er kleine hoopjes deeg in met behulp van 2 lepels en bak ze ± 1 min. per kant goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
4
Serveer warm, bestrooid met kristal- of bloemsuiker.