1
Verwarm de dag voordien de fijne suiker en 1 el water in een steelpan met dikke bodem, zonder te roeren. Haal de pan van het vuur zodra de bereiding mooi amberkleurig is, voeg de boter in stukken toe en laat hem smelten. Giet er de room bij, breng opnieuw aan de kook en meng tot een gladde karamel. Laat afkoelen en klop de karamel intussen regelmatig. Laat 12 u in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bananen in schijfjes in een mengkom met de yoghurt, de eieren en de olie en mix tot een gladde textuur. Strooi er de banana bread mix bij en meng het geheel met een vork.
3
Bekleed 8 vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (cupcake of muffin vormpjes). Verdeel er het deeg over en schuif 20 min in de oven (houd in het oog). Laat 10 min lauw worden, ontvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
4
Serveer met de karamelsaus.
5
Tip: Pimp de muffins naar eigen smaak met bananenschijfjes, gedroogde veenbessen, amandelen, …
1
Verwarm de dag voordien de fijne suiker en 1 el water in een steelpan met dikke bodem, zonder te roeren. Haal de pan van het vuur zodra de bereiding mooi amberkleurig is, voeg de boter in stukken toe en laat hem smelten. Giet er de room bij, breng opnieuw aan de kook en meng tot een gladde karamel. Laat afkoelen en klop de karamel intussen regelmatig. Laat 12 u in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bananen in schijfjes in een mengkom met de yoghurt, de eieren en de olie en mix tot een gladde textuur. Strooi er de banana bread mix bij en meng het geheel met een vork.
3
Bekleed 8 vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (cupcake of muffin vormpjes). Verdeel er het deeg over en schuif 20 min in de oven (houd in het oog). Laat 10 min lauw worden, ontvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
4
Serveer met de karamelsaus.
5
Tip: Pimp de muffins naar eigen smaak met bananenschijfjes, gedroogde veenbessen, amandelen, …