⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBananenbroodmuffin met karamel van gezouten boter
Delhaize logo
  • Bananenbroodmuffin met karamel van gezouten boter
    D

Bananenbroodmuffin met karamel van gezouten boter

Bananenbroodmuffin met karamel van gezouten boterD
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 2 eieren
  • 4 bananen
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 15 cl room met 35% v.g.
  • 250 g ‘Banana bread’ mix 
  • 100 g fijne suiker
  • 50 g gezouten boter
  • 3 el culinaire olijfolie
  • 2 eieren
  • 4 bananen
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 15 cl room met 35% v.g.
  • 250 g ‘Banana bread’ mix 
  • 100 g fijne suiker
  • 50 g gezouten boter
  • 3 el culinaire olijfolie

Begin met koken

1
Verwarm de dag voordien de fijne suiker en 1 el water in een steelpan met dikke bodem, zonder te roeren. Haal de pan van het vuur zodra de bereiding mooi amberkleurig is, voeg de boter in stukken toe en laat hem smelten. Giet er de room bij, breng opnieuw aan de kook en meng tot een gladde karamel. Laat afkoelen en klop de karamel intussen regelmatig. Laat 12 u in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bananen in schijfjes in een mengkom met de yoghurt, de eieren en de olie en mix tot een gladde textuur. Strooi er de banana bread mix bij en meng het geheel met een vork.
3
Bekleed 8 vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (cupcake of muffin vormpjes). Verdeel er het deeg over en schuif 20 min in de oven (houd in het oog). Laat 10 min lauw worden, ontvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
4
Serveer met de karamelsaus.
5
Tip: Pimp de muffins naar eigen smaak met bananenschijfjes, gedroogde veenbessen, amandelen, …
1
Verwarm de dag voordien de fijne suiker en 1 el water in een steelpan met dikke bodem, zonder te roeren. Haal de pan van het vuur zodra de bereiding mooi amberkleurig is, voeg de boter in stukken toe en laat hem smelten. Giet er de room bij, breng opnieuw aan de kook en meng tot een gladde karamel. Laat afkoelen en klop de karamel intussen regelmatig. Laat 12 u in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bananen in schijfjes in een mengkom met de yoghurt, de eieren en de olie en mix tot een gladde textuur. Strooi er de banana bread mix bij en meng het geheel met een vork.
3
Bekleed 8 vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (cupcake of muffin vormpjes). Verdeel er het deeg over en schuif 20 min in de oven (houd in het oog). Laat 10 min lauw worden, ontvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
4
Serveer met de karamelsaus.
5
Tip: Pimp de muffins naar eigen smaak met bananenschijfjes, gedroogde veenbessen, amandelen, …
Nutritionele informatie
D
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Vegetarisch
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Bananen | BIO
Delhaize Bananen | BIO
850 gr
Bio
    2
    15
    Yoghurt | Vol | Natuur
    Delhaize Yoghurt | Vol | Natuur
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    35
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Mix brood | Banaan | Natuur
    Arthur & The Sisters Mix brood | Banaan | Natuur
    250 gr
    3
    99
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25

    Reeds in je keuken

    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Totaal:
    €15,98