1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten*, de venkel en de sjalotten in stukken. Meng ze in een grote ovenschaal met de hele teentjes knoflook, de tijm, de rozemarijn, de olijfolie, peper en zout. Schuif de groenten 30 min in de oven.
2
Gril intussen de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Meng het gehakt met de gegrilde pijnboompitten, de Italiaanse kruiden, peper en zout. Rol balletjes en bak ze rondom goudbruin in een sauteerpan met de olijfolie.
3
Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook en bereid er de spaghetti in klaar volgens de instructies op de verpakking.
4
Pers de jus uit de gebakken groenten in een grote slakom, door ze goed aan te drukken in een zeef met fijn rooster. Giet de groentejus over de balletjes in de sauteerpan, breng verder op smaak en laat nog enkele minuten pruttelen, terwijl je de pasta afgiet.
5
Meng de spaghetti met de balletjes en de saus. Werk af met het gehakte basilicum en dien heel warm op. Geef er de geraspte cheddar en de kaasdip apart bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten*, de venkel en de sjalotten in stukken. Meng ze in een grote ovenschaal met de hele teentjes knoflook, de tijm, de rozemarijn, de olijfolie, peper en zout. Schuif de groenten 30 min in de oven.
2
Gril intussen de pijnboompitten op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof. Meng het gehakt met de gegrilde pijnboompitten, de Italiaanse kruiden, peper en zout. Rol balletjes en bak ze rondom goudbruin in een sauteerpan met de olijfolie.
3
Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook en bereid er de spaghetti in klaar volgens de instructies op de verpakking.
4
Pers de jus uit de gebakken groenten in een grote slakom, door ze goed aan te drukken in een zeef met fijn rooster. Giet de groentejus over de balletjes in de sauteerpan, breng verder op smaak en laat nog enkele minuten pruttelen, terwijl je de pasta afgiet.
5
Meng de spaghetti met de balletjes en de saus. Werk af met het gehakte basilicum en dien heel warm op. Geef er de geraspte cheddar en de kaasdip apart bij.