1
Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Gooi de schillen en de uiteinden niet weg.
2
Snijd de asperges in stukken van ± 2 cm en blancheer ze kort in 1,5 l water. Giet het kookvocht niet weg.
3
Schil de sjalotten, snijd ze fijn en fruit ze in de olijfolie. Voeg de aspergeschillen, de harde uiteinden en het kookvocht toe.
4
Schil de aardappel, snijd in stukjes en voeg ze samen met de 2 bouillonblokjes aan de soep toe.
5
Laat 25 min koken en mix in de blender met de boter, peper en zout.
6
Zeef de soep en kruid bij.
7
Kook de eitjes halfzacht gedurende 5 min en pel ze.
8
Giet de soep in borden en garneer met de stukjes geblancheerde asperge, garnalen en fijngehakte peterselie.
9
Snijd net voor het opdienen een inkeping in het eitje, zodat de dooier mooi uitloopt. Wedden dat je ah’s en oh’s zal horen aan tafel?
1
Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Gooi de schillen en de uiteinden niet weg.
2
Snijd de asperges in stukken van ± 2 cm en blancheer ze kort in 1,5 l water. Giet het kookvocht niet weg.
3
Schil de sjalotten, snijd ze fijn en fruit ze in de olijfolie. Voeg de aspergeschillen, de harde uiteinden en het kookvocht toe.
4
Schil de aardappel, snijd in stukjes en voeg ze samen met de 2 bouillonblokjes aan de soep toe.
5
Laat 25 min koken en mix in de blender met de boter, peper en zout.
6
Zeef de soep en kruid bij.
7
Kook de eitjes halfzacht gedurende 5 min en pel ze.
8
Giet de soep in borden en garneer met de stukjes geblancheerde asperge, garnalen en fijngehakte peterselie.
9
Snijd net voor het opdienen een inkeping in het eitje, zodat de dooier mooi uitloopt. Wedden dat je ah’s en oh’s zal horen aan tafel?