⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenAspergesoep à la flamande
Delhaize logo
  • Aspergesoep à la flamande

Aspergesoep à la flamande

Aspergesoep à la flamande
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g gepelde garnalen
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 aardappel
  • 2 sjalotten
  • 4 eieren
  • 1,5 l water
  • 2 gevogeltebouillon blokjes
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 g boter
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 200 g gepelde garnalen
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 aardappel
  • 2 sjalotten
  • 4 eieren
  • 1,5 l water
  • 2 gevogeltebouillon blokjes
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 g boter
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 15 min + 25 min kooktijd
1
Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Gooi de schillen en de uiteinden niet weg.
2
Snijd de asperges in stukken van ± 2 cm en blancheer ze kort in 1,5 l water. Giet het kookvocht niet weg.
3
Schil de sjalotten, snijd ze fijn en fruit ze in de olijfolie. Voeg de aspergeschillen, de harde uiteinden en het kookvocht toe.
4
Schil de aardappel, snijd in stukjes en voeg ze samen met de 2 bouillonblokjes aan de soep toe.
5
Laat 25 min koken en mix in de blender met de boter, peper en zout.
6
Zeef de soep en kruid bij.
7
Kook de eitjes halfzacht gedurende 5 min en pel ze.
8
Giet de soep in borden en garneer met de stukjes geblancheerde asperge, garnalen en fijngehakte peterselie.
9
Snijd net voor het opdienen een inkeping in het eitje, zodat de dooier mooi uitloopt. Wedden dat je ah’s en oh’s zal horen aan tafel?
1
Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Gooi de schillen en de uiteinden niet weg.
2
Snijd de asperges in stukken van ± 2 cm en blancheer ze kort in 1,5 l water. Giet het kookvocht niet weg.
3
Schil de sjalotten, snijd ze fijn en fruit ze in de olijfolie. Voeg de aspergeschillen, de harde uiteinden en het kookvocht toe.
4
Schil de aardappel, snijd in stukjes en voeg ze samen met de 2 bouillonblokjes aan de soep toe.
5
Laat 25 min koken en mix in de blender met de boter, peper en zout.
6
Zeef de soep en kruid bij.
7
Kook de eitjes halfzacht gedurende 5 min en pel ze.
8
Giet de soep in borden en garneer met de stukjes geblancheerde asperge, garnalen en fijngehakte peterselie.
9
Snijd net voor het opdienen een inkeping in het eitje, zodat de dooier mooi uitloopt. Wedden dat je ah’s en oh’s zal horen aan tafel?
Nutritionele informatie
Energie: 198 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar
Overig
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

rauwe garnalen 8/12
Delhaize rauwe garnalen 8/12
450 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
17
99
Asperges | Wit | Bokaal
Delhaize Asperges | Wit | Bokaal
205 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
79
Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Eieren | Medium | Vrije uitloop
    Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    09
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49

    Reeds in je keuken

    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1,5 l
    2+1 gratis
    5
    39
    Bouillon| Finesse | Kip | Vetarme blokjes
    Knorr Bouillon| Finesse | Kip | Vetarme blokjes
    176 gr
    2
    89
    Boter | Mini | Zacht
    Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
    16 x 12,5 gr
    6
    59
    Olijfolie | Extra vierge
    Delhaize Olijfolie | Extra vierge
    50 cl
    5
    85
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €30,84