1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de boter, de suiker, de eieren en het amandelpoeder tot een homogene crème.
2
Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik enkele gaatjes in het deeg met een vork. Verdeel de frangipanecrème met de rug van een lepel over het deeg of spuit ze er met een spuitzak op.
3
Snijd de appelen eerst in partjes en dan, met de mandoline, in fijne plakjes. Schik de appelplakjes mooi op de crème en schuif de taart 20 min. in de oven.
4
Snijd de resterende appel in kleine blokjes, besprenkel ze met citroen en bestrooi er de taart mee zodra ze uit de oven komt. Laat even rusten en dien lauw op.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de boter, de suiker, de eieren en het amandelpoeder tot een homogene crème.
2
Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik enkele gaatjes in het deeg met een vork. Verdeel de frangipanecrème met de rug van een lepel over het deeg of spuit ze er met een spuitzak op.
3
Snijd de appelen eerst in partjes en dan, met de mandoline, in fijne plakjes. Schik de appelplakjes mooi op de crème en schuif de taart 20 min. in de oven.
4
Snijd de resterende appel in kleine blokjes, besprenkel ze met citroen en bestrooi er de taart mee zodra ze uit de oven komt. Laat even rusten en dien lauw op.