1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen, snijd ze in kleine blokjes en meng ze met het sap van de halve citroen en 2 afgestreken el rietsuiker. Verdeel de appelblokjes over 8 kleine vuurvaste potjes (of over een ovenschaal).
2
Meng de bloem, 75 g rietsuiker en een groot snufje zout in een slakom. Voeg de koude boter in blokjes toe, meng met de vingertoppen en verbrokkel tot vrij homogene grote kruimels. Verkruimel de speculoosjes, zonder ze tot poeder te vermalen: er mogen enkele grote stukjes zichtbaar blijven. Meng ze onder het crumbledeeg en bedek er de appelen mee.
3
Schuif 40 min. in de oven.
4
Serveer naar eigen smaak: warm met een bol vanille-ijs, lauw of op kamertemperatuur, natuur of met crème anglaise voor de lekkerbekken.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen, snijd ze in kleine blokjes en meng ze met het sap van de halve citroen en 2 afgestreken el rietsuiker. Verdeel de appelblokjes over 8 kleine vuurvaste potjes (of over een ovenschaal).
2
Meng de bloem, 75 g rietsuiker en een groot snufje zout in een slakom. Voeg de koude boter in blokjes toe, meng met de vingertoppen en verbrokkel tot vrij homogene grote kruimels. Verkruimel de speculoosjes, zonder ze tot poeder te vermalen: er mogen enkele grote stukjes zichtbaar blijven. Meng ze onder het crumbledeeg en bedek er de appelen mee.
3
Schuif 40 min. in de oven.
4
Serveer naar eigen smaak: warm met een bol vanille-ijs, lauw of op kamertemperatuur, natuur of met crème anglaise voor de lekkerbekken.