1
Haal het bladerdeeg uit de koelkast.
2
Hak de ui fijn en fruit hem op een zacht vuurtje, in een braadpan met de olie en de spekreepjes. Verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten en bak alles. Laat uitlekken, schep op een bord en laat een beetje afkoelen.
3
Snijd de kaas in kleine blokjes, leg ze in het midden van het bladerdeeg en kruid ze met peper. Voeg de spekblokjes en de uien toe. Plooi de randen van het deeg naar het midden en kneed het met de vingers op het werkblad, tot een homogene deegbal. Verdeel het deeg in 8 kleine deegballen.
4
Smelt de boter en verwarm een wafelijzer. Beboter het met een penseel en bak de wafels ± 2 min.. Houd de wafels intussen goed in het oog! Schik de gebakken wafels telkens op een taartrooster.
5
Serveer warm of op kamertemperatuur bij het aperitief.
1
Haal het bladerdeeg uit de koelkast.
2
Hak de ui fijn en fruit hem op een zacht vuurtje, in een braadpan met de olie en de spekreepjes. Verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten en bak alles. Laat uitlekken, schep op een bord en laat een beetje afkoelen.
3
Snijd de kaas in kleine blokjes, leg ze in het midden van het bladerdeeg en kruid ze met peper. Voeg de spekblokjes en de uien toe. Plooi de randen van het deeg naar het midden en kneed het met de vingers op het werkblad, tot een homogene deegbal. Verdeel het deeg in 8 kleine deegballen.
4
Smelt de boter en verwarm een wafelijzer. Beboter het met een penseel en bak de wafels ± 2 min.. Houd de wafels intussen goed in het oog! Schik de gebakken wafels telkens op een taartrooster.
5
Serveer warm of op kamertemperatuur bij het aperitief.