1
Verwarm de friteuse op 140°C. Schil en spoel de aardappelen, snijd er met de hand frietjes van. Spoel ze nog even, laat ze uitlekken en dep ze goed droog. Bak de frietjes gedurende ongeveer 10 minuten en laat ze afkoelen. Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 175°C.
2
Spoel de kerstomaatjes en halveer ze. Spoel ook de komkommer en snijd deze in fijne plakjes. Schik ze samen met de sla in een serveerschaal.
3
Hak de sjalot en de peterselie fijn. Bereid de americain door alle ingrediënten voor de bereiding met het vlees te mengen. Breng het verder op smaak met peper en fleur de sel. Schep de americain op de borden en maak in het midden een kuiltje. Zet in het kuiltje een een eierdooier (met of zonder schelp). Werk af met gehakte bladpeterselie.
4
Kruid de sla af met de olijfolie, de azijn en de zout, meng goed door. Bak de frietjes af. Serveer de americain, de sla en de frietjes met een beetje mayonaise.
1
Verwarm de friteuse op 140°C. Schil en spoel de aardappelen, snijd er met de hand frietjes van. Spoel ze nog even, laat ze uitlekken en dep ze goed droog. Bak de frietjes gedurende ongeveer 10 minuten en laat ze afkoelen. Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 175°C.
2
Spoel de kerstomaatjes en halveer ze. Spoel ook de komkommer en snijd deze in fijne plakjes. Schik ze samen met de sla in een serveerschaal.
3
Hak de sjalot en de peterselie fijn. Bereid de americain door alle ingrediënten voor de bereiding met het vlees te mengen. Breng het verder op smaak met peper en fleur de sel. Schep de americain op de borden en maak in het midden een kuiltje. Zet in het kuiltje een een eierdooier (met of zonder schelp). Werk af met gehakte bladpeterselie.
4
Kruid de sla af met de olijfolie, de azijn en de zout, meng goed door. Bak de frietjes af. Serveer de americain, de sla en de frietjes met een beetje mayonaise.