Recept zoekresultatenAardbeienchutney
Delhaize logo
  • Aardbeienchutney
    C

Aardbeienchutney

AardbeienchutneyC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 1 rode ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 400 g aardbeien
  • 1 Granny Smith appel
  • 2 dl wijnazijn met frambozensap
  • 250 g kristalsuiker
  • 1 rode ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 400 g aardbeien
  • 1 Granny Smith appel
  • 2 dl wijnazijn met frambozensap
  • 250 g kristalsuiker

Begin met koken

: 10 min. (+ 20 min. kooktijd)
1
Schil de appel en snijd ze in heel kleine blokjes. Snipper de rode ui en de ontpitte rode peper heel fijn. Verwijder het steeltje van de aardbeien en snijd ze in kleine blokjes. Doe alles in een kleine stoofpan, met de azijn en de suiker.
2
Breng op een matig vuurtje aan de kook. Reken 20 min. kooktijd zodra het mengsel blijft koken terwijl je roert. Giet in glazen potten en laat afkoelen.
3
Superlekker bij kazen, een slaatje met burrata, paté …
1
Schil de appel en snijd ze in heel kleine blokjes. Snipper de rode ui en de ontpitte rode peper heel fijn. Verwijder het steeltje van de aardbeien en snijd ze in kleine blokjes. Doe alles in een kleine stoofpan, met de azijn en de suiker.
2
Breng op een matig vuurtje aan de kook. Reken 20 min. kooktijd zodra het mengsel blijft koken terwijl je roert. Giet in glazen potten en laat afkoelen.
3
Superlekker bij kazen, een slaatje met burrata, paté …
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 137 kcal – Vetten: 0,4 g – Koolhydraten: 31,2 g - Vezels: 1,8 g – Eiwitten: 0,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 137 kcal – Vetten: 0,4 g – Koolhydraten: 31,2 g - Vezels: 1,8 g – Eiwitten: 0,4 g
Andere wereldkeuken
Vegan
Zomer
Bijgerechten