1
Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Stoom ze of kook ze gedurende 15 à 20 min. in kokend water (ze mogen niet te mals worden) en laat ze in dat laatste geval goed uitlekken.
2
Bak de spekblokjes in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Begin op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten. Laat de spekblokjes uitlekken en fruit de gesnipperde uien in dezelfde braadpan. Zet het deksel op de pan en laat de uien 15 min. op een heel zacht vuurtje slinken.
3
Klop de eieren met het water en zout in een slakom. Voeg de aardappelschijfjes, de spekblokjes en de uien toe. Meng alles en breng verder op smaak.
4
Verwarm de olijfolie in een antiaanbakpan van 24 cm diameter, giet er de bereiding in en laat de onderkant 2 min. op een vrij hoog vuur stollen. Zet een groot deksel op de pan, neem deksel en pan goed vast en draai alles om. Laat de tortilla van het deksel in de braadpan glijden en laat de onderkant nog 1 à 2 min. stollen. Dien meteen op en geef er eventueel een slaatje bij.
1
Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Stoom ze of kook ze gedurende 15 à 20 min. in kokend water (ze mogen niet te mals worden) en laat ze in dat laatste geval goed uitlekken.
2
Bak de spekblokjes in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Begin op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten. Laat de spekblokjes uitlekken en fruit de gesnipperde uien in dezelfde braadpan. Zet het deksel op de pan en laat de uien 15 min. op een heel zacht vuurtje slinken.
3
Klop de eieren met het water en zout in een slakom. Voeg de aardappelschijfjes, de spekblokjes en de uien toe. Meng alles en breng verder op smaak.
4
Verwarm de olijfolie in een antiaanbakpan van 24 cm diameter, giet er de bereiding in en laat de onderkant 2 min. op een vrij hoog vuur stollen. Zet een groot deksel op de pan, neem deksel en pan goed vast en draai alles om. Laat de tortilla van het deksel in de braadpan glijden en laat de onderkant nog 1 à 2 min. stollen. Dien meteen op en geef er eventueel een slaatje bij.