1
Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg ze in de vorm van een vierkant in een schaal. Dek af en zet ze in de microgolfoven op 800 W gedurende 10 min. Ze moeten gaar zijn, maar nog wat vast. Laat even afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C en neem er de ovenplaat uit.
3
Fruit de gesnipperde sjalotten in de olie in een steelpan op zacht vuur gedurende 5 min. Giet er de witte wijn bij en laat bijna volledig inkoken op hevig vuur.
4
Snijd de aardappelen in de lengte in twee en hol ze uit met een aardappelboor, maar laat nog een randje van ongeveer 5 mm dikte.
5
Prak het aardappelkruim met de zure room in een grote kom. Voeg de sjalotten toe, 150 g grijze garnalen, de bieslook, peper en zout. Meng en vul de halve aardappelen met deze bereiding.
6
Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat, leg een nootje boter op elke halve aardappel en bak ze in 10 min goudbruin in de oven.
7
Verdeel de resterende 50 g garnalen over de aardappelen en serveer meteen met een slaatje, als voorgerecht of kleine maaltijd.
1
Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg ze in de vorm van een vierkant in een schaal. Dek af en zet ze in de microgolfoven op 800 W gedurende 10 min. Ze moeten gaar zijn, maar nog wat vast. Laat even afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C en neem er de ovenplaat uit.
3
Fruit de gesnipperde sjalotten in de olie in een steelpan op zacht vuur gedurende 5 min. Giet er de witte wijn bij en laat bijna volledig inkoken op hevig vuur.
4
Snijd de aardappelen in de lengte in twee en hol ze uit met een aardappelboor, maar laat nog een randje van ongeveer 5 mm dikte.
5
Prak het aardappelkruim met de zure room in een grote kom. Voeg de sjalotten toe, 150 g grijze garnalen, de bieslook, peper en zout. Meng en vul de halve aardappelen met deze bereiding.
6
Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat, leg een nootje boter op elke halve aardappel en bak ze in 10 min goudbruin in de oven.
7
Verdeel de resterende 50 g garnalen over de aardappelen en serveer meteen met een slaatje, als voorgerecht of kleine maaltijd.