Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenAardappelen gevuld met grijze garnalen
Delhaize logo
  • Aardappelen gevuld met grijze garnalen
    B

Aardappelen gevuld met grijze garnalen

Aardappelen gevuld met grijze garnalenB
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 4 dikke aardappelen (200 g/stuk)
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 el boter
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • 2 kleine sjalotten
  • 1 e.l. olijfolie
  • 500 potjes zure room (20 cl)
  • 4 dikke aardappelen (200 g/stuk)
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 el boter
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • 2 kleine sjalotten
  • 1 e.l. olijfolie
  • 500 potjes zure room (20 cl)

Begin met koken

1
Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg ze in de vorm van een vierkant in een schaal. Dek af en zet ze in de microgolfoven op 800 W gedurende 10 min. Ze moeten gaar zijn, maar nog wat vast. Laat even afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C en neem er de ovenplaat uit.
3
Fruit de gesnipperde sjalotten in de olie in een steelpan op zacht vuur gedurende 5 min. Giet er de witte wijn bij en laat bijna volledig inkoken op hevig vuur.
4
Snijd de aardappelen in de lengte in twee en hol ze uit met een aardappelboor, maar laat nog een randje van ongeveer 5 mm dikte.
5
Prak het aardappelkruim met de zure room in een grote kom. Voeg de sjalotten toe, 150 g grijze garnalen, de bieslook, peper en zout. Meng en vul de halve aardappelen met deze bereiding.
6
Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat, leg een nootje boter op elke halve aardappel en bak ze in 10 min goudbruin in de oven.
7
Verdeel de resterende 50 g garnalen over de aardappelen en serveer meteen met een slaatje, als voorgerecht of kleine maaltijd.
1
Schrob en spoel de aardappelen, prik ze enkele keren in en leg ze in de vorm van een vierkant in een schaal. Dek af en zet ze in de microgolfoven op 800 W gedurende 10 min. Ze moeten gaar zijn, maar nog wat vast. Laat even afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C en neem er de ovenplaat uit.
3
Fruit de gesnipperde sjalotten in de olie in een steelpan op zacht vuur gedurende 5 min. Giet er de witte wijn bij en laat bijna volledig inkoken op hevig vuur.
4
Snijd de aardappelen in de lengte in twee en hol ze uit met een aardappelboor, maar laat nog een randje van ongeveer 5 mm dikte.
5
Prak het aardappelkruim met de zure room in een grote kom. Voeg de sjalotten toe, 150 g grijze garnalen, de bieslook, peper en zout. Meng en vul de halve aardappelen met deze bereiding.
6
Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat, leg een nootje boter op elke halve aardappel en bak ze in 10 min goudbruin in de oven.
7
Verdeel de resterende 50 g garnalen over de aardappelen en serveer meteen met een slaatje, als voorgerecht of kleine maaltijd.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 525; energie (kCal): 125; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 12,4; suikers (g): 0,4; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 251,5
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 525; energie (kCal): 125; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 12,4; suikers (g): 0,4; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 251,5
Belgisch
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Winter
Lunch

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Carpinus | 37.5cl | Puttony | 2016 | Witte wijn
Hongarie-Hongarije Carpinus | 37.5cl | Puttony | 2016 | Witte wijn
37,5 cl
-30%
25
89
€36,99
Grijze garnalen|Noordzee|Gekookt-Gepeld
Delhaize Grijze garnalen|Noordzee|Gekookt-Gepeld
2 × 100 gr
2de tegen -40%
7
99
Kruiden | Bieslook
Santa Maria Kruiden | Bieslook
2 gr
-10% voor 3
2
95
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Room | Zuur | Isigny
Taste of Inspirations Room | Zuur | Isigny
20 cl
2
25

Reeds in je keuken

Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€61,85