1
Maak de pickles 2 dagen op voorhand klaar: verwarm het water met de suiker, de azijn en het zout. Voeg de geraspte gember, de peper en de dille toe. Haal de pan van het vuur zodra de suiker volledig gesmolten is en laat afkoelen. Snijd de komkommers overlangs in 2 en klem ze in een bokaal (type Weck). Overgiet de komkommers met de gefilterde bereiding en laat 2 dagen in de koelkast rusten.
2
Maak de broodjes: meng de uitgelekte tonijn, de yoghurt, de tahini, de grofgeraspte komkommer, Tabasco (naar eigen smaak), 3 takjes dille en de fijngehakte ansjovisfilets. Breng verder op smaak. Beleg de pistolets met deze bereiding en werk af met een beetje dille.
3
Maak de salade: rasp de wortel. Snijd de partjes tussen de vliezen van de sinaasappel uit en vang het vrijgekomen sap op in een kom. Meng alles met de olijfolie, de komijn, de gehakte munt, de zaden of noten, peper en zout.
4
Vul een lunchbox met de salade, de broodjes en enkele uitgelekte kleine komkommers.
1
Maak de pickles 2 dagen op voorhand klaar: verwarm het water met de suiker, de azijn en het zout. Voeg de geraspte gember, de peper en de dille toe. Haal de pan van het vuur zodra de suiker volledig gesmolten is en laat afkoelen. Snijd de komkommers overlangs in 2 en klem ze in een bokaal (type Weck). Overgiet de komkommers met de gefilterde bereiding en laat 2 dagen in de koelkast rusten.
2
Maak de broodjes: meng de uitgelekte tonijn, de yoghurt, de tahini, de grofgeraspte komkommer, Tabasco (naar eigen smaak), 3 takjes dille en de fijngehakte ansjovisfilets. Breng verder op smaak. Beleg de pistolets met deze bereiding en werk af met een beetje dille.
3
Maak de salade: rasp de wortel. Snijd de partjes tussen de vliezen van de sinaasappel uit en vang het vrijgekomen sap op in een kom. Meng alles met de olijfolie, de komijn, de gehakte munt, de zaden of noten, peper en zout.
4
Vul een lunchbox met de salade, de broodjes en enkele uitgelekte kleine komkommers.