Recept zoekresultatenChampignonragout met erwtjes en puree
Delhaize logo
  • Champignonragout met erwtjes en puree
    C

Champignonragout met erwtjes en puree

door Jelle The Messy Chef
Champignonragout met erwtjes en pureeC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 500 g witte champignons
  • 300 g diepgevroren erwtjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 20 g verse dragon
  • 2 takjes tijm
  • 300 g bloemige aardappelen
  • 100 g gemalen gruyère
  • 2,5 dl room met 35% v.g.
  • 1,5 dl melk
  • 2 el bloem
  • 40 g boter
  • 1 kl gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 500 g witte champignons
  • 300 g diepgevroren erwtjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 20 g verse dragon
  • 2 takjes tijm
  • 300 g bloemige aardappelen
  • 100 g gemalen gruyère
  • 2,5 dl room met 35% v.g.
  • 1,5 dl melk
  • 2 el bloem
  • 40 g boter
  • 1 kl gemalen nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

: 30 min.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een steelpan. Overgiet met koud water, kruid met zout en breng aan de kook. Reken 15 à 20 min. kooktijd.
2
Snijd de champignons in stukken en fruit ze in een braadpan met 25 g boter, tot ze mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout. Voeg de fijngehakte ui, de geperste teentjes knoflook en de tijm toe en fruit 2 min. op een matig vuurtje. Bestrooi met bloem, meng gedurende 2 min, giet er de room en de melk bij en laat op een zacht vuurtje inkoken. Parfumeer de saus met een beetje citroensap en hele takjes dragon. Voeg de erwtjes na 5 min. toe, wanneer de saus goed is ingedikt, en laat nog 2 min. pruttelen.
3
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met de rest van de boter, zout, peper en nootmuskaat, naar eigen smaak. Meng ook de geraspte gruyère onder de puree.
4
Serveer de groenteragout met de puree en werk het bord af met een beetje dragon en citroensap.
5
Tip: Maak de puree zonder kaas. Schep de groentebereiding in een ovenschaal, verdeel er de puree over en bestrooi met de geraspte kaas. Gratineer onder de hete grill.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een steelpan. Overgiet met koud water, kruid met zout en breng aan de kook. Reken 15 à 20 min. kooktijd.
2
Snijd de champignons in stukken en fruit ze in een braadpan met 25 g boter, tot ze mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout. Voeg de fijngehakte ui, de geperste teentjes knoflook en de tijm toe en fruit 2 min. op een matig vuurtje. Bestrooi met bloem, meng gedurende 2 min, giet er de room en de melk bij en laat op een zacht vuurtje inkoken. Parfumeer de saus met een beetje citroensap en hele takjes dragon. Voeg de erwtjes na 5 min. toe, wanneer de saus goed is ingedikt, en laat nog 2 min. pruttelen.
3
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met de rest van de boter, zout, peper en nootmuskaat, naar eigen smaak. Meng ook de geraspte gruyère onder de puree.
4
Serveer de groenteragout met de puree en werk het bord af met een beetje dragon en citroensap.
5
Tip: Maak de puree zonder kaas. Schep de groentebereiding in een ovenschaal, verdeel er de puree over en bestrooi met de geraspte kaas. Gratineer onder de hete grill.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 139 kcal - Vetten: 9,9 g - Koolhydraten: 7 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 4,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 139 kcal - Vetten: 9,9 g - Koolhydraten: 7 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 4,5 g
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Delhaize Citroen | 1 st
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Doperwten | Extra fijn
Bonduelle Doperwten | Extra fijn
2 × 280 gr
1
89
Kruiden | Dragon
Santa Maria Kruiden | Dragon
3 × 7 gr
2de tegen -40%
2
95
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2de tegen -40%
2
75
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Pamesello 100G
Pamesello Pamesello 100G
100 gr
3
85
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
2de tegen -40%
4
99

Reeds in je keuken

Fijngesneden ajuin
Delhaize Fijngesneden ajuin
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
59
Fijngesneden look
Delhaize Fijngesneden look
200 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
75
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2de tegen -50%
    2
    39
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -40%
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -40%
    6
    35
    Totaal:
    €30,04

    Mis geen enkel voordeel

    Ontdek exclusieve voordelen. Log in.