Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTaart met rode bieten en frambozen, cashewnotenglazuur
Delhaize logo
  • Taart met rode bieten en frambozen, cashewnotenglazuur
    D

Taart met rode bieten en frambozen, cashewnotenglazuur

door Gema Gomez
Taart met rode bieten en frambozen, cashewnotenglazuurD
Makkelijk
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
15 porties
  • 4 eieren
  • 165 g gekookte rode bieten
  • 150 g frambozen
  • 125 g Fairtrade biocashewnoten
  • 1 el gepelde pistachenoten
  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 200 g biorietsuiker in kristalvorm Fairtrade
  • 25 g Fairtrade honing
  • 130 g boter
  • 20 g kokosolie
  • 1 snufje zout
  • 4 eieren
  • 165 g gekookte rode bieten
  • 150 g frambozen
  • 125 g Fairtrade biocashewnoten
  • 1 el gepelde pistachenoten
  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 200 g biorietsuiker in kristalvorm Fairtrade
  • 25 g Fairtrade honing
  • 130 g boter
  • 20 g kokosolie
  • 1 snufje zout

Begin met koken

: 25 min. (+ 2 u weektijd + 25 min. kooktijd)
1
Overgiet de cashewnoten met warm water en laat ze minstens 2 u weken.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Breek de eieren in een grote slakom. Voeg het zout en de rietsuiker toe en klop 2 min. op hoge snelheid, tot het mengsel begint te schuimen en in volume verdubbelt. Voeg, in meerdere keren, afwisselend de bloem en de gesmolten boter toe. Meng voorzichtig met een handklopper.
3
Mix de rode bieten met een mixer tot puree (houd het sap apart voor het glazuur). Schep de rodebietenpuree bij het deeg en voeg de gehalveerde frambozen toe. Bekleed een platte bakvorm (17 x 27 cm) met bakpapier, giet er het deeg in en schuif 25 min. in de oven. Laat in de bakvorm afkoelen.
4
Laat de cashewnoten uitlekken en doe ze in de beker van de hakmolen. Mix ze fijn tot een homogene crème met de honing, de kokosolie, 1 el water en 1 el van het rodebietensap.
5
Ontvorm de taart, verdeel er het glazuur over en bestrooi met grofgehakte pistachenoten. Laat 1 u in de koelkast rusten en snijd in vierkanten.
1
Overgiet de cashewnoten met warm water en laat ze minstens 2 u weken.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Breek de eieren in een grote slakom. Voeg het zout en de rietsuiker toe en klop 2 min. op hoge snelheid, tot het mengsel begint te schuimen en in volume verdubbelt. Voeg, in meerdere keren, afwisselend de bloem en de gesmolten boter toe. Meng voorzichtig met een handklopper.
3
Mix de rode bieten met een mixer tot puree (houd het sap apart voor het glazuur). Schep de rodebietenpuree bij het deeg en voeg de gehalveerde frambozen toe. Bekleed een platte bakvorm (17 x 27 cm) met bakpapier, giet er het deeg in en schuif 25 min. in de oven. Laat in de bakvorm afkoelen.
4
Laat de cashewnoten uitlekken en doe ze in de beker van de hakmolen. Mix ze fijn tot een homogene crème met de honing, de kokosolie, 1 el water en 1 el van het rodebietensap.
5
Ontvorm de taart, verdeel er het glazuur over en bestrooi met grofgehakte pistachenoten. Laat 1 u in de koelkast rusten en snijd in vierkanten.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 300 kcal - Vetten: 17,8 g - Koolhydraten: 29,1 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 6,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 300 kcal - Vetten: 17,8 g - Koolhydraten: 29,1 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 6,4 g
Andere wereldkeuken
Dessert

Ingrediënten voor 15 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Bieten | Rood | Oud-Hollands recept
Hak Bieten | Rood | Oud-Hollands recept
355 gr
2de tegen -50%
2
29
Frambozen
Delhaize Frambozen
2 × 125 gr
2 voor €5
2
99
Cashewnoten | Gezouten
Delhaize Cashewnoten | Gezouten
175 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Pistachenoten
Delhaize Pistachenoten
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
69
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Honing | Berg
Delhaize Honing | Berg
250 gr
3
49
Zachte boter | Opgeklopt
Balade Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
3
15
Kokosnootolie
Vita Coco Kokosnootolie
25 cl
9
99

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€33,31