1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Meng de bloem, de gist, de suiker, voeg langzaamaan de amandeldrink en de ciderazijn toe en eindig met de olie. Klop op tot een homogeen mengsel. Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt.
3
Zet in de oven en bak 12 min. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maak twee propere handdoeken vochtig. Leg een handdoek onder de biscuit. Draai om en verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit afkoelen tussen de 2 vochtige handdoeken.
4
Maak intussen de ganache: smelt de chocolade in een pannetje. Klop de kokosroom op en en voeg er de gesmolten chocolade bij. Laat 1 u in de koelkast opstijven.
5
Snijd de clementine à vif en daarna in fijne sneetjes.
6
Maak nu de vulling: haal de bovenste handdoek weg en besprenkel de bovenkant van de biscuit met het sap van de clementine. Bestrijk dan met de kastanjecrème en de helft van de ganache.
7
Rol de biscuit voorzichtig maar strak op, terwijl je de onderste handdoek stevig op de biscuit houdt. De biscuit mag niet scheuren.
8
Bestrijk nu de buitenkant van de stronk met de andere helft van de ganache. Zet de stronk in de koelkast en laat minstens 1 u opstijven.
9
Versier de kerststronk net voor het opdienen met de ‘Sweet Bites’ en met de schijfjes clementine.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Meng de bloem, de gist, de suiker, voeg langzaamaan de amandeldrink en de ciderazijn toe en eindig met de olie. Klop op tot een homogeen mengsel. Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt.
3
Zet in de oven en bak 12 min. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maak twee propere handdoeken vochtig. Leg een handdoek onder de biscuit. Draai om en verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit afkoelen tussen de 2 vochtige handdoeken.
4
Maak intussen de ganache: smelt de chocolade in een pannetje. Klop de kokosroom op en en voeg er de gesmolten chocolade bij. Laat 1 u in de koelkast opstijven.
5
Snijd de clementine à vif en daarna in fijne sneetjes.
6
Maak nu de vulling: haal de bovenste handdoek weg en besprenkel de bovenkant van de biscuit met het sap van de clementine. Bestrijk dan met de kastanjecrème en de helft van de ganache.
7
Rol de biscuit voorzichtig maar strak op, terwijl je de onderste handdoek stevig op de biscuit houdt. De biscuit mag niet scheuren.
8
Bestrijk nu de buitenkant van de stronk met de andere helft van de ganache. Zet de stronk in de koelkast en laat minstens 1 u opstijven.
9
Versier de kerststronk net voor het opdienen met de ‘Sweet Bites’ en met de schijfjes clementine.