⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenVegan kerststronk met chocolade, clementines en kastanjes
Delhaize logo
  • Vegan kerststronk met chocolade, clementines en kastanjes

Vegan kerststronk met chocolade, clementines en kastanjes

Vegan kerststronk met chocolade, clementines en kastanjes
Moeilijk
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 325 g bloem
  • 3/4 zakje gedroogde gist
  • 3,3 dl plant-based amandeldrink
  • 190 g suiker
  • 1,5 el ciderazijn
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 clementine (het sap)
  • 1 clementine (voor de versiering)
  • 250 g kastanjecrème vanille
  • 240 g pure chocolade
  • 240 g kokosroom
  • ‘Sweet Bites’ hazelnut
  • 325 g bloem
  • 3/4 zakje gedroogde gist
  • 3,3 dl plant-based amandeldrink
  • 190 g suiker
  • 1,5 el ciderazijn
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 clementine (het sap)
  • 1 clementine (voor de versiering)
  • 250 g kastanjecrème vanille
  • 240 g pure chocolade
  • 240 g kokosroom
  • ‘Sweet Bites’ hazelnut

Begin met koken

1 u + 12 min. baktijd + 2 u rusttijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. 
2
Meng de bloem, de gist, de suiker, voeg langzaamaan de amandeldrink en de ciderazijn toe en eindig met de olie. Klop op tot een homogeen mengsel. Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt. 
3
Zet in de oven en bak 12 min. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maak twee propere handdoeken vochtig. Leg een handdoek onder de biscuit. Draai om en verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit afkoelen tussen de 2 vochtige handdoeken. 
4
Maak intussen de ganache: smelt de chocolade in een pannetje. Klop de kokosroom op en en voeg er de gesmolten chocolade bij. Laat 1 u in de koelkast opstijven. 
5
Snijd de clementine à vif en daarna in fijne sneetjes. 
6
Maak nu de vulling: haal de bovenste handdoek weg en besprenkel de bovenkant van de biscuit met het sap van de clementine. Bestrijk dan met de kastanjecrème en de helft van de ganache. 
7
Rol de biscuit voorzichtig maar strak op, terwijl je de onderste handdoek stevig op de biscuit houdt. De biscuit mag niet scheuren. 
8
Bestrijk nu de buitenkant van de stronk met de andere helft van de ganache. Zet de stronk in de koelkast en laat minstens 1 u opstijven. 
9
Versier de kerststronk net voor het opdienen met de ‘Sweet Bites’ en met de schijfjes clementine. 
1
Verwarm de oven voor op 180°C. 
2
Meng de bloem, de gist, de suiker, voeg langzaamaan de amandeldrink en de ciderazijn toe en eindig met de olie. Klop op tot een homogeen mengsel. Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt. 
3
Zet in de oven en bak 12 min. Haal uit de oven en laat afkoelen. Maak twee propere handdoeken vochtig. Leg een handdoek onder de biscuit. Draai om en verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit afkoelen tussen de 2 vochtige handdoeken. 
4
Maak intussen de ganache: smelt de chocolade in een pannetje. Klop de kokosroom op en en voeg er de gesmolten chocolade bij. Laat 1 u in de koelkast opstijven. 
5
Snijd de clementine à vif en daarna in fijne sneetjes. 
6
Maak nu de vulling: haal de bovenste handdoek weg en besprenkel de bovenkant van de biscuit met het sap van de clementine. Bestrijk dan met de kastanjecrème en de helft van de ganache. 
7
Rol de biscuit voorzichtig maar strak op, terwijl je de onderste handdoek stevig op de biscuit houdt. De biscuit mag niet scheuren. 
8
Bestrijk nu de buitenkant van de stronk met de andere helft van de ganache. Zet de stronk in de koelkast en laat minstens 1 u opstijven. 
9
Versier de kerststronk net voor het opdienen met de ‘Sweet Bites’ en met de schijfjes clementine. 
Nutritionele informatie
Energie: 375 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Eindejaar,Kids
Dessert
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Delhaize Mandarijnen
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
85
Amandel | Drink
Delhaize Amandel | Drink
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
1
59
Azijn | Cider
Delhaize Azijn | Cider
50 cl
1
59
Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Kastanjecreme | Vanille
Altesse Kastanjecreme | Vanille
250 gr
4
99
Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
2 × 180 gr
Bio
    6
    75
    Kokosmelk
    Delhaize Kokosmelk
    25 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    70
    Crackers | Toastjes | Kaas Smaak
    LU Crackers | Toastjes | Kaas Smaak
    100 gr
    1+1 Online Only
    1
    45

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Totaal:
    €29,86