1
Begin met de kikkererwten: verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kikkererwten onder koud water, giet ze af, meng ze met de olie, de kruiden en het zout. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de kikkererwten over en schuif ze 30 min. in de oven. Meng en laat nog 10 min. roosteren. Laat afkoelen.
2
Maak de quinoasalade: spoel de quinoa en kook hem in 1,5 dl water met een beetje zout, volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen. Hak de koriander en de munt fijn (houd eventueel een deel apart voor de afwerking). Voeg de gehalveerde tomaten, de granaatappelpitten (en het vrijgekomen sap), de feta in blokjes, de koriander en de munt toe aan de quinoa. Doe de salade in een lunchbox, met de kikkererwten.
3
Maak de dressing: meng de yoghurt met de olijfolie, peper, zout en citroensap naar eigen smaak. Besprenkel er de quinoasalade mee of giet de dressing in een klein apart potje.
1
Begin met de kikkererwten: verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kikkererwten onder koud water, giet ze af, meng ze met de olie, de kruiden en het zout. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de kikkererwten over en schuif ze 30 min. in de oven. Meng en laat nog 10 min. roosteren. Laat afkoelen.
2
Maak de quinoasalade: spoel de quinoa en kook hem in 1,5 dl water met een beetje zout, volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen. Hak de koriander en de munt fijn (houd eventueel een deel apart voor de afwerking). Voeg de gehalveerde tomaten, de granaatappelpitten (en het vrijgekomen sap), de feta in blokjes, de koriander en de munt toe aan de quinoa. Doe de salade in een lunchbox, met de kikkererwten.
3
Maak de dressing: meng de yoghurt met de olijfolie, peper, zout en citroensap naar eigen smaak. Besprenkel er de quinoasalade mee of giet de dressing in een klein apart potje.